Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2010 08 27

Policijos generalinio komisaro pavaduotojo teta įtariama vagyste

Kauno rajono policijos pareigūnai apklausė vagystę galėjusią įvykdyti Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojo Sauliaus Skvernelio dėdienę Laimą Skvernelienę.
Generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis
Generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Ketvirtadienį policijos komisariato išplatintose įvykių suvestinėse buvo konstatuota, kad rugpjūčio 25-ąją Ringaudų seniūnijoje gyvenanti I.K. pasigedo pinigų. Moteris pranešė, kad nuo liepos mėnesio neaiškiomis aplinkybėmis iš jos rankinės namuose dingo 750 litų.

Anot dienraščio „Lietuvos žinios“, į Ringaudų seniūnijoje esantį privatų namą, priklausantį odontologų šeimai, maždaug metus kartą per savaitę atvykdavo L.Skvernelienė. Ši 66 metų moteris medikams padėdavo prižiūrėti namus, sutvarkyti aplinką, atlikdavo buities darbus.

Apie tai, kad šeimininke vadinama pensinio amžiaus kaunietė iš namo savininkų piniginių galėjo nuolat savintis nedideles sumas pinigų, įtarta prieš keletą mėnesių. Odontologė tvirtino pasigesdavusi pinigų, tačiau iš pradžių L.Skvernelienės dėl to nekaltino. Tik kilus įtarimui, kad vagystės gali būti vykdomos pagalbininkės, ji sužymėjo piniginėje laikomus banknotus.

Šio trečiadienio rytą, kaip įprasta, odontologė L.Skvernelienę paliko darbuotis namie, o pati anksti išėjo. Tačiau netrukus grįžusi namo moteris piniginėje nerado 50 litų. Apie nusikaltimą nukentėjusioji informavo policijos pareigūnus.

Dienraščio žiniomis, L.Skvernelienė, užsiminusi esanti Lietuvos generalinio policijos komisaro pavaduotojo teta, prisipažino paėmusi svetimus pinigus. Tačiau ji pažadėjo atlyginti padarytą žalą, todėl tikėtasi, kad pareigūnai incidentą pamirš.

„Mano pavardė negarsi – Skvernelių Lietuvoje daug. Todėl policijos pareigūnų tai neturėjo išgąsdinti. Bet kokiu atveju smagu girdėti, kad jie puikiai atliko savo darbą“, – sakė S.Skvernelis.

Jis tikino turįs daug giminių, bet su daugeliu jų nebendrauja. Seniai S.Skvernelis buvo susitikęs ir su vagyste įtariama dėdienė.

„Nemačiau jos daug metų. Žinau, kad yra tokia teta Laima. Tačiau net jos antrojo vardo neprisimenu“, – paaiškino pareigūnas. Jis teigė, kad šioje istorijoje nudžiugino policijos pareigūnų principingumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius