2011 01 26

Policijos rėmėjų gretose – daugiabučių prižiūrėtojai

Klaipėdos mieste policijos pareigūnams kovoti su nusikalstamumu padės daugiabučių namų administratoriai. Trečiadienį policijos rėmėjų pažymėjimai įteikti 14 pastatų priežiūros vadybininkų, dirbančių įmonėse „Buitis be rūpesčių“, „Mūsų namų valdos“, „Marių valdos“, „Ąžuolyno valda“, „Vingio valdos“, „Pempininkų valdos“, „City Service“.
Daugiabučių namų administratoriams pareigūnai įteigė policijos rėmėjų pažymėjimus.
Daugiabučių namų administratoriams pareigūnai įteigė policijos rėmėjų pažymėjimus. / Organizatorių nuotr.

„Policijos rėmėjų pagrindinė funkcija yra padėti pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką ir visuomeninę rimtį, gyventojų saugumą. Tvarkos palaikymas daugiabučių namų teritorijoje yra užduotis, su kuria pareigūnams tenka susidurti kasdieną. Sveikiname daugiabučių prižiūrėtojus žengus pilietišką žingsnį ir įstojus į policijos pagalbininkų gretas. Tikimės, kad šio bendradarbiavimo dėka daugiabučių namų kvartalai taps saugesni“, - sakė Kazimieras Sinkevičius, Klaipėdos AVPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus viršininkas.

Pareigūnų teigimu, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai daugiabučių namų kvartaluose yra vagystės, chuliganizmas, kelių eismo taisyklių pažeidimai, triukšmavimas nakties metu, taip pat – visuomenės ir privataus turto gadinimas.

Dirbant išvien su daugiabučių prižiūrėtojais, pareigūnams pavyks surinkti daugiau informacijos apie galimus pažeidėjus.  Taip pat efektyvesniu taps prevencinis darbas, siekiant užkirsti kelią panašaus pobūdžio nusikaltimams ateityje.

„Daugiabučių namų prižiūrėtojų funkcijos neapsiriboja tik administravimo paslaugomis. Mes esame ne tik ūkvedžiai, bet ir kaip socialiniai partneriai, padedantys kurti jaukesnę aplinką. Viena iš mūsų socialinės veiklos krypčių – saugumo ir viešosios tvarkos didinimas. Jau pernai pradėjome bendradarbiauti su policija, platindami informaciją, padedančią gyventojams apsisaugoti nuo sukčių, išvykstant palikti saugesnius namus. Dabar ši veikla gerokai prasiplės – tapę policijos rėmėjais, turėsime tiesioginį kontaktą su teisėsaugos institucijoms ir operatyviai keisimės informacija, gaunama iš daugiabučių gyventojų“, - sakė Mindaugas Genys, bendrovės „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas.

Policijos rėmėjų pažymėjimai įteikti šešių namų valdų darbuotojams – pastatų priežiūros vadybininkams. Prieš tapdami policijos rėmėjais, darbuotojai išklausė mokymus, į kuriuos buvo įtraukti baudžiamosios, administracinės, ekologinės teisės pagrindų, žmogaus teisių apsaugos, etikos, būtinosios ginties ir kiti kursai.

Policijos rėmėjų programa plečiama laikantis Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos ir Policijos departamento bendradarbiavimo susitarimo. Pernai į policijos rėmėjų gretas įstojo 20 namų administratorių Kaune. Artimiausiu metu į policijos rėmėjų gretas planuoja įstoti ir daugiabučių namų prižiūrėtojai kituose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Šiauliuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius