-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 01

Policijos senbuviai traukiasi

Vilniaus apskrityje iš pareigų traukiasi policijos įstaigų vadovai. Pasak vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, didelę patirtį turinčių vadovų išėjimas – skaudus smūgis policijai.
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras
Raimundas Palaitis – vidaus reikalų ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Antradienį su policija atsisveikino Vilniaus rajono policijos komisariato (PK) viršininkas Mečislovas Poplavskis ir sostinės 3-ojo PK viršininkė Liucija Borusevičienė. Sklinda gandų, kad ketina trauktis Vilniaus miesto patrulinės rinktinės vadas Algimantas Sutkevičius, 6-ojo PK viršininkas Rimtautas Bleizgys ir Vilniaus transporto policijos vadovas Sergejus Byčkovas. Pasak policijos vadovybės, padėtis tampa kritiška, nes atėję jauni pareigūnai dar neturi pakankamai patirties vadovauti policijos padaliniams.

Algos mažėja

L.Borusevičienė antradienį LŽ sakė, kad traukiasi dėl sveikatos problemų. Bet prisipažino, kad dar viena rimta priežastis – atlyginimo sumažėjimas. „Dabar per mėnesį gaunu apie 300 litų mažiau. Kalbama, kad algas dar mažins. Praradau sveikatą dirbdama tikrai nelengvą darbą, tad pasirinkau pensiją“, – pasakojo dabar jau buvusi pareigūnė. Ji kol kas neketina ieškotis kito darbo, nusprendė šiek tiek pailsėti. Beje, antradienį atsisveikindami pavaldiniai jai padovanojo 50 rožių.

M.Poplavskis buvo vienas daugiausia patirties turinčių policininkų. Vilniaus rajone jis dirbo daugiau kaip 40 metų. 22 metus vadovavo komisariatui. Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas sakė apgailestaujantis, kad toks žmogus išeina. „Tačiau jis užaugino gerą pamainą. Manau, tie žmonės dirbs puikiai“, – sakė K.Lančinskas. Tačiau jis pripažino, kad didžiulę patirtį turinčių pareigūnų išėjimas suduos skaudų smūgį visai sistemai.

Verčiami išeiti

6-ojo PK vadovas R.Bleizgys kol kas dar neketina palikti posto. Bet apie išėjimą jau mąsto. „Jei birželį bus dar sumažintas bazinis atlyginimas, tikrai išeisiu“, – prisipažino jis. R.Bleizgys neabejoja, kad turėdamas inžinieriaus ekonomisto specialybę neprapuls. Pareigūnas mano, kad nėra prasmės likti tarnyboje, jei jam sumažės ir alga, ir pensija. R.Bleizgiui pritaria ir A.Sutkevičius. „Valstybė mumis nesirūpina. Sudaroma tokia situacija, kad nori nenori – reikia palikti tarnybą“, – neslėpė nuoskaudos 37 metus policijoje dirbęs pareigūnas. Jis laukia Vyriausybės sprendimo. Sumažinus bazinį atlyginimą patrulių rinktinės vadas gautų 600-700 litų mažiau. „Pasakytų, kad algos mažinamos tik kokiam pusmečiui, tai gal dar likčiau tarnyboje, tačiau nemanau, kad taip greitai kas nors pasikeis į gera“, – LŽ sakė A.Sutkevičius.

Sostinės transporto policijos vadovas S.Byčkovas kalbėjo nenoriai. „Tai mano asmeninis reikalas – išeisiu iš darbo ar ne“, – trumpai pareiškė. Nepatvirtintais duomenimis, ketinimų palikti tarnybą yra pareiškęs ne vienas policijos įstaigos vadovas. „Laisvų vietų nebus kuo užpildyti. Trūksta žemesniosios ir viduriniosios grandies pareigūnų. Tačiau į mūsų raginimus apie tai susimąstyti Vyriausybė neatsižvelgė“, – teigė Nacionalinės ikiteisminio tyrimo pareigūnų asociacijos prezidentas Vytautas Bakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius