-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Policijos šventėje – nuo raitosios policijos iki išminuotojų roboto

Šeštadienį Kaune vyks tradicinė Angelų sargų dienos šventė, kuri šiemet bus išskirtinė – Vienybės aikštėje vyks respublikinis renginys, kuriame dalyvaus aukščiausi šalies policijos vadovai bei pareigūnai iš visos Lietuvos. Tačiau, kaip įprasta, netrūks ir parodomųjų programų, visada labai laukiamų žiūrovų.
Policijos šventėje Kaune
Policijos šventėje Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

13-16 val. Vienybės aikštėje vyksiančiame renginyje pareigūnus ir miesto gyventojus sveikins aukš Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas. Už Lietuvos Nepriklausomybės 20-ąsias metines, Lietuvos policiją ir visuomenės saugumą bus šaunamos patrankos salvės, gros Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras.

Dalį parodos eksponatų bus galima ne tik apžiūrėti, bet ir išbandyti, pavyzdžiui, pasivažinėti riedžiais, pasimatuoti neperšaunamas liemenes, pasitikrinti blaivumą. Adrenalino mėgėjai galės išbandyti saugos diržų demonstravimo ir automobilių apsivertimo imitavimo įrenginį.

Kaip ir kasmet šventėje stikline angelo „Gėrio sergėtojas“ statulėle bei padėkomis bus apdovanoti žmonės, padėję policijai išsiaiškinti nusikaltimus ar užkirsti jiems kelią.

Parodos eksponatus bus galima ne tik apžiūrėti

Antrojoje renginio dalyje pasirodys Raitosios policijos kuopos pareigūnai ir tarnybiniai žirgai, visi norintys galės pasimokyti savigynos – būtinosios ginties pagrindų mokys būsimieji policininkai. „Aro“ rinktinės išminuotojai pademonstruos operacijose naudojamo roboto galimybes, Mobiliosios kuopos pareigūnai parodys kovinės parengties veiksmus, o kinologai kartu su tarnybiniais šunimis – kaip sulaikomi teisėtvarkos pažeidėjai, apieškomi įtarimą sukėlę asmenys, surandami kvaišalai.

Šventės teritorijoje bus galima apžiūrėti ir policijos turimą techniką, ginklus, kitas specialiąsias priemones. Ekspozicijoje taip pat bus ir savadarbių šaunamųjų ir nešaunamųjų ginklų, kuriais buvo padaryti nusikaltimai, kolekcija, lankytojų lauks mobilioji ekspertų laboratorija. Savo tarnybinius automobilius pristatys užsienio šalių policijos pareigūnai.

Dalį parodos eksponatų bus galima ne tik apžiūrėti, bet ir išbandyti, pavyzdžiui, pasivažinėti riedžiais, pasimatuoti neperšaunamas liemenes, pasitikrinti blaivumą. Adrenalino mėgėjai galės išbandyti saugos diržų demonstravimo ir automobilių apsivertimo imitavimo įrenginį.

Vienybės aikštėje netrūks ir muzikos – koncertuos Merūnas Vitulskis, grupės „16 Hz“ ir „Saulės vaikai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius