Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 27

Policijos šventės Klaipėdoje vaizdai – kaip veiksmo filme

Lietuvos policija dovanojo klaipėdiečiams įspūdingą šventę. Tradiciškai paskutinis rugsėjo šeštadienis skiriamas svarbiausiam policijos metų renginiui – policijos ir visuomenės šventei. Kaip žinome, ji yra keliaujanti, per dešimtmetį apkeliavo visą Lietuvą ir vėl grįžo į uostamiestį.
Policijos ir visuomenės dienos akimirka
Policijos ir visuomenės dienos akimirka / Eugenijaus Onaičio/PD nuotr.

Pirmiausia dėl to, kad čia, viename iš svarbiausių ir įdomiausių mūsų šalies miestų, Kauno gatvėje atvėrė duris naujutėlis, pats moderniausias Lietuvoje, visus Europos Sąjungos reikalavimus preciziškai atitinkantis policijos pastatas. Beje, pirmasis pastatas, suprojektuotas specialiai policijai. Tikrai toks, į kurį užėjęs pajunti pagarbą policijai ir valstybei.

„Anksčiau galvojau, kad užaugęs būsiu policininkas. Dabar manau, kad geriau daktaras. Bet brolis tai policininku žada būti“, – ateitį planavo šventėje apsilankęs 10-metis Adas.

Įvykis simboliškas – žymi ne tik Klaipėdos, bet ir visos šalies policijos žingsnį į dar geresnę darbo, pirmiausiai – paslaugų gyventojams, kokybę. Gerai žinome, kaip nuo darbo sąlygų priklauso komandos dvasia, mikroklimatas, tarpusavio santykiai, tai tiesiogiai veikia darbo kokybę, ir sunki buitis senajame pastate Jūros gatvėje kartais lemdavo anaiptol nelengvą būtį, ir tai negalėjo nepaveikti net didžiausių idealistų.

Sovietmečiu išpopuliarintas mitas, kad menininkas geriausiai dirba alkanas, išsklaidytas seniausiai, ir šiuo metu galime džiaugtis, kad valstybės politikai, priimantys svarbiausius sprendimus, puikiai supranta, kad tinkamai rūpintis viešuoju saugumu, atskubėti į pagalbą žmonėms visada, kai reikia, gali tik gerbiami, vertinami, oriomis sąlygomis dirbantys, orų atlyginimą gaunantys pareigūnai.

Eugenijaus Onaičio/PD nuotr./Policijos ir visuomenės dienos akimirka
Eugenijaus Onaičio/PD nuotr./Policijos ir visuomenės dienos akimirka

Kaip praėjo pati šventė? Gražiai ir smagiai, bet ar matėte bent vieną policijos šventę, kuri būtų vykusi kitaip?

Nieko nuostabaus – policijos darbuotojai tokioms šventėms labai atsakingai ruošiasi, įstaigos stengiasi parengti naujus, netikėtus, nematytus pasirodymus, atnaujina palapinių ekspozicijas, kurios visada sulaukia daugybės lankytojų. Kiek darbo ir kūrybos čia reikia įdėti – žino kiekvienas, bent kartą gyvenime daręs ką nors panašaus. Diena buvo labai graži, paskutinė dar vasariška šiluma traukte traukė į miestą, tad vidurdienį aikštėje susirinko nemažai žmonių. Klaipėdiečiams mieste pramogų ir reginių netrūksta, tad tai, kad jie čia atėjo ir pasiliko (vieni žinodami, į kokį renginį eina, kiti – tiesiog eidami pro šalį) rodo, kad šventėje buvo ką veikti.

Ji prasidėjo naujų policijos automobilių laiminimu Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios šventoriuje. Iškart po palaiminimo – Šv. Mišios, į kurias atvyko aukšti šalies institucijų vadovai, policijos vadovybė ir pareigūnai iš visos Lietuvos, kolegos iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, kiti garbūs svečiai ir, žinoma, klaipėdiečiai.

Mišias, per kurias melstasi už policijos vadovus, pareigūnus ir visus darbuotojus, aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta, jam talkino policijos kapelionai.  Per Mišias, pritariant Vidaus reikalų ministerijos Reprezentaciniam pučiamųjų orkestrui (meno vadovas ir dirigentas Egidijus Miknius), giedojo Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios choras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius