Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 05

Policijos telefonu 8 700 60000 – informacija apie asmens dokumentus ir užsieniečių teisinę padėtį

Gruodžio 5 d.  pristatytas naujasis policijos infocentras: pradedama teikti informacija visais, su migracija susijusiais klausimais (informacija apie pasus, asmens tapatybės korteles). Vėliau telefonu  8 700 60000  bus teikiama ir kita, su policijos veikla susijusi informacija.
Naujojo policijos informacijos telefono 8 700 60000 pristatymas
Informacijos centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiandien policija pradeda teikti informaciją telefonu 8 700 60000 visais, su migracija susijusiais klausimais – apie pasus, asmens tapatybės korteles, užsieniečių teisinę padėtį Lietuvoje ir kt.

Vėliau šiuo telefonu bus teikiama ir kita policijos informacija. Tikimės, Informacijos teikimo centro startas bus sklandus, rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ profilyje.

Policijos departamento Informacijos teikimo centras paslaugą teikti pradėjo nuo migracijos klausimų (tik migracijos klausimais konsultuos bent 2-3 mėnesius). Kitas klausimų grupes įjungs etapais. Pažymėtina, kad konsultavimas elektroniniu paštu bus įjungtas tik tuomet, kuomet bus konsultuojama apie visas policijos teikiamas administracines paslaugas. Centras dirbs tik darbo dienomis, 8-18 val. (penktadieniais 8-16.45 val.).

Konsultuojama ir anglų bei rusų kalbomis.

Nuotrauka iš policijos „Facebook“/Informacijos centras
Nuotrauka iš policijos „Facebook“/Informacijos centras

Informaciją teikia ne pareigūnai, o specialiai šioms funkcijoms atlikti apmokyti darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartį. Šiuo metu jų yra 6. Darbuotojai apmokyti pagal specialiai jiems parengtą mokymų programą, kurios metu dėmesys buvo skiriamas tiek turiniui (migracijos klausimams), tiek aptarnavimo kompetencijoms bei bendrosioms kompetencijoms ugdyti, tiek praktikai.

Jokios skubios policijos pagalbos centras neteiks ir nesidubliuos su Bendrojo pagalbos centro tel. 112.

Įrašytas pranešimas pokalbio pradžioje praneš asmenims, kad esant skubios pagalbos poreikiui, jie kreiptųsi tel. 112. Jei, vis dėlto, tokie asmenys prisiskambins ir jiems reikės skubios pagalbos, centro darbuotojai klaus, kur asmuo yra ir pagal tai nukreips skambučius atitinkamo apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriui (jei nustatyti nepavyks – Vilniaus apskr. VPK OVS).

Artimiausi keli mėnesiai bus skirti duomenims rinkti ir analizuoti, ruošiantis pradėti konsultuoti kitomis policijos veiklos temomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius