-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 31

Policijos veteranai reiškia palaikymą VSAT pareigūnui, per gaudynes nušovusiam žmogų

Praėjusios savaitės nelaimė, kai per Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) operaciją sužeistas žuvo kontrabandos gabenimu įtartas jaunuolis, nepalieka abejingų. Palaikymą pareigūnui, dėl kurio veiksmų pradėtas tarnybinis patikrinimas ir viešai pasisakė šalies vadovė, išreiškė ir Lietuvos policijos veteranų asociacija.
Pasieniečio ginklas
Pasieniečio ginklas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Per ilgą savo tarnybos laikotarpį statutinėse įstaigose, dauguma iš mūsų esame patekę į panašias situacijas, kada akimirksniu privalėjome priimti sprendimą, susijusį su tarnybinio ginklo panaudojimu ar nepanaudojimu, todėl labai gerai suprantame kolegą pasienietį“, – rašoma asociacijos pranešime. 

Veteranai pastebi, kad visi tokie atvejai abejingų nepalikdavo, visuomenė visada reikalaudavo skubaus įvykių vertinimo bei išvadų. 

„Pagrindinė pagalba šiuo skausmingu atveju – pasikliauti teisėsaugos institucijų atliekamais tyrimais, tikintis, kad valstybės vadovai iš anksto nepasmerks pareigūno, kuris vykdė savo pareigą duotai priesaikai – ginti valstybę, jos ekonominius interesus.

Todėl Lietuvos policijos veteranų asociacija pasirengusi suteikti pareigūnui visokeriopą teisinę pagalbą“ , – teigia asociacija. 

Ragina susilaikyti nuo vertinimų

Lietuvos policijos veteranų asociacija taip pat pastebi, kad bet kokia išankstinė nuomonė, nesvarbu, kokio lygmens valstybės vadovo, tik įneš sumaištį bei užprogramuos proceso dalyvių kreipimąsi į tarptautinį teismą. 

„Ori ir profesionali Vidaus reikalų ministro pozicija teikia vilties, kad šalies vadovai pagaliau supras, kad jie turi tiek teisių ir pareigų, kiek jiems jų suteikė šalies Konstitucija“ , – rašoma pranešime. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius