-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 23

Poliklinikos per Kūčias dirbs puse kojos

Vyriausybei nusprendus jau šių metų gruodžio 24-ąją, Kūčias, paskelbti poilsio diena, Kauno poliklinikos ir kitos asmens sveikatos priežiūros įstaigos šią dieną dirbs ne pagal planuotą tvarkaraštį.
Penktadienį didžioji dalis miesto poliklinikų dirbs šeštadienio grafiku.
Penktadienį didžioji dalis miesto poliklinikų dirbs šeštadienio grafiku. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visiškai ilsėtis medikai negali, nes pacientų talonai vizitams pas gydytojus gruodžio 24-ąją išdalyti iš anksto, kada dar nebuvo aišku, dirbsime ar ne per šių metų Kūčias.

Didžioji dalis mieste esančių poliklinikų penktadienį žada dirbti puse kojos. Pavyzdžiui, VšĮ Kauno Dainavos poliklinika dirbs šeštadienio grafiku – gydytojai specialistai pacientus konsultuos 9–13 valandomis. Vėliau poliklinikoje liks dirbti tik budintis gydytojas.

Šeštadienio grafiku dirbs ir VšĮ Kauno centro poliklinika. 9–11 valandomis į polikliniką užsukę žmonės ras budinčius gydytojus. Vėliau pacientai, kuriems reikalinga skubi pagalba, turėtų vykti tiesiai į Kauno 2-ąją klinikinę ligoninę – ši gydymo įstaiga, kaip visada savaitgaliais, pagal sutartį priima Kauno centro poliklinikos pacientus.

Chaoso lyg ir nėra. Žmonės, sužinoję, kad Kūčios bus nedarbo diena, susisiekė su gydytojais ir suderino kitus laikus. Nespėjusieji tai dar turėtų padaryti, – sakė VšĮ Kauno centro poliklinika vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Danutė Pavilionienė.

„Chaoso lyg ir nėra. Žmonės, sužinoję, kad Kūčios bus nedarbo diena, susisiekė su gydytojais ir suderino kitus laikus. Nespėjusieji tai dar turėtų padaryti“, – sakė VšĮ Kauno centro poliklinika vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Danutė Pavilionienė.

VšĮ Kauno Šilainių poliklinika skelbia, kad penktadienį nedirbs, tačiau 8–13 val. pagalbos ieškančius ligonius konsultuos budintis šeimos gydytojas ir bendrosios praktikos slaugytoja.

„Apie poliklinikos darbo laiką visi pas mus prisiregistravę pacientai buvo informuoti asmeniškai telefonais“, – sakė Kauno Šilainių poliklinikos vyriausiojo gydytojo pavaduotoja medicinai Janina Didžiulienė.

Kūčių paskelbimas nedarbo diena pokyčių įnešė ir į Kauno klinikų darbą. Pasak klinikų atstovės Eglės Žemaitienės, visi gruodžio 24-ąją Kauno klinikų poliklinikoje užregistruoti pacientai automatiškai perkelti į vasario 19-ąją. Tądien Vyriausybės sprendimu bus atidirbama už laisvas Kūčias.

„Tačiau jei žmogus nori pas gydytoją patekti anksčiau, gali pasiskambinti į registratūrą. Kiek žinau, pas kai kuriuos gydytojus specialistus tikrai galima užsiregistruoti ankstesnei dienai“, – sakė E.Žemaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius