Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30

Politikai apdovanoti už kovą su „šešėliu“

Pirmadienį, tradicine tapusios akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ dieną, labiausiai nusipelniusiems kovoje su nelegalia prekyba politikams įteiktos padėkos.
Šešėlinė ekonomika
. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kovojant su šešėliniu verslu, kontrabanda – labai svarbi politinė valia. Politikų ketinimus ką nors konkretaus nuveikti dažnai užgožia nebūtinai veiksmingi populistiniai kolegų žingsniai. Šiuo padėkos raštu norime pažymėti politikus, kurie daugiausiai nuveikė kovojant su šešėliu Lietuvoje“, – sako šią iniciatyvą parodžiusios Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) generalinis direktorius Algimantas Akstinas.

Padėkos už kovą su šešėliu įteiktos keturiems politikams: premjerui Algirdui Butkevičiui, Seimo nariams: Agnei Bilotaitei, Remigijui Žemaitaičiui ir Raimundui Markauskui.

Padėkos už kovą su šešėliu įteiktos keturiems politikams: premjerui Algirdui Butkevičiui, Seimo nariams: Agnei Bilotaitei, Remigijui Žemaitaičiui ir Raimundui Markauskui.

Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui padėka įteikta už iniciatyvą skirti premijas policijos pareigūnams priklausomai nuo sulaikytų nelegalių prekių kiekį.

A.Bilotaitė apdovanota už Seime organizuotus išplėstinius pasitarimus dėl kovos prieš šešėlinę prekybą priemonių įgyvendinimo ir registruotas atitinkamus įstatymo pakeitimus, taip pat už pastangas siekiant uždrausti prekybą kioskuose nuodingu kosmetiniu spiritu.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas R.Žemaitaitis ir Biudžeto ir finansų komiteto narys Raimundas Markauskas gavo padėkas už aktyvų dalyvavimą nagrinėjant šešėlinės prekybos klausimus, problemų viešinimą, agitaciją Seime pristatant šešėlinės prekybos problemas kitiems Seimo nariams.

„Džiaugiuosi, kad kova su „šešėliu“, regis, pamažu įsivažiuoja. Problema pakankamai žinoma ir suprantama tiek Seime, tiek ir kitose valdžios institucijose. Jeigu pasikeistų visuomenės pakantumas kontrabandinėms prekėms ir prekybai, tai būtų didžiausias laimėjimas. Žmonės turi suprasti, kad „šešėlis“ – augantis nusikalstamumas, mažesnės pensijos ir mokytojų algos. Nelegali prekyba – iš mūsų pavogti pinigai“, – sakė apdovanojimą atsiėmusi A.Bilotaitė.

Šešėlinės ekonomikos dalis Lietuvoje siekia apie 30 proc. ir, kartu su Bulgarija ir Rumunija, yra didžiausia Europos Sąjungoje. Nelegali spiritinių gėrimų ir tabako rinka siekia apie trečdalį viso Lietuvoje suvartojamo kiekio, o nelegali degalų rinka – 15-20 proc. visos parduodamos produkcijos. Dėl šešėlinės akcizinių prekių rinkos Lietuvos biudžetas kasmet netenka daugiau kaip milijardo litų pajamų (akcizo ir PVM).

Padėkas politikams skyrusi Lietuvos verslo darbdavių konfederacija labiausiai kovoje su šešėliu nusipelniusius politikus ketina pažymėti kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius