-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Politikai neapsisprendžia dėl Vilniaus biudžeto

Vilnius vis dar gyvena be šių metų biudžeto. Sostinės politikai, susirinkę į eilinį posėdį, vėl atidėjo biudžeto svarstymą, nes to paprašė administracijos atstovai, nespėję į projektą įtraukti naujausių politikų pasiūlymų.
„Grinda“ aukcione mėgins parduoti 9 mln. litų sostinės savivaldybės skolą.
Vilniaus politikai neapsisprendžia dėl šių metų biudžeto. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus paprašė padaryti pertrauką ir atidėti biudžeto tvirtinimą iki kito tarybos posėdžio, nes naujausios tarybos komitetų pastabos buvo gautos tik prieš pat tarybos posėdį.

Anot Vytauto Milėno, savivaldybės administracijos direktoriaus, rengiant galutinį biudžeto projektą reikėtų atkreipti dėmesį į auditorių pateiktas pastabas, kad šiuo metu nėra padengta 80–100 mln. Lt išlaidų. Daugiausia įsiskolinta visuomeninio transporto įmonėms, nes nebuvo numatyta lėšų kompensuoti išlaidoms už lengvatas, o jomis besinaudojančių Vilniuje yra tikrai daug. Taip pat, V.Milėno teigimu, per daug optimistiškai buvo suplanuotas gyventojų pajamų mokesčio surinkimas (GPM).

Kol biudžetas nepatvirtintas, tarybos nariai pateikė pastabų ir bandė sužinoti, ar į juos bus atkreiptas dėmesys. „Šiandien aš dar negaliu tiksliai pasakyti, į kokias pastabas bus atkreiptas dėmesys, o į kokias ne. Reikės rasti kompromisą tarp to, ko pageidaujama, ir ką galima padaryti“, – tvirtino E.Kačkus.

Seimui patvirtinus kitų metų valstybės biudžetą aiškėja, kad Vilnius šiemet privalės išgyventi už kiek daugiau negu 963 mln. Lt. Kartu su Europos Sąjungos, Privatizavimo, kitų fondų bei skolintomis lėšomis Vilniaus biudžete bus beveik 1,5 mlrd. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius