-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 19

Politikai nesiryžo svarstyti E.Sabataičio moralės

Pirmadienį Klaipėdos meisto savivaldybės Etikos komisijoje taip ir nepradėtas svarstyti tarybos nario Egidijaus Sabataičio elgesys.
Egidijaus Sabataičio elgesį nuspręsta svarstyti kai sprendimą paskelbs teismas.
Egidijaus Sabataičio elgesį nuspręsta svarstyti kai sprendimą paskelbs teismas. / A.Kripaitės nuotr.

E.Sabataitis praėjusių metų liepą įsivėlė į nemalonumus, kai jo automobilis buvo sulaikytas policininkų. Kartu su politiku važiavo ir seniai ieškomas Tadas Meškuotis, jau baustas už prekybą kvaišalais.

Įtarimų pareigūnams sukėlė ir automobilį vairavęs E.Sabataitis. Tačiau alkoholio matuoklis neužfiksavo girtumo. Imta įtarti, kad politikas galėjo vartoti narkotikus. Tai atskleidė ir testas – esą tarybos narys vartojo kanapes.

Teisme jis nesutiko su testo išvadomis ir teigė, kad tokie duomenys galėjo būti dėl to, kad prieš tai jis buvo ragavęs žemaičių patiekalo – kanapinės.

Teismas vasario 23-iąją jam paskyrė 350 Lt baudą. Politika su tokiu sprendimu nesutiko ir apskundė jį Vyriausiajam adminisraciniam teismui.

Pirmadienį Etikos komisijoje buvo numatyta spręsti, ar šis politikas ir toliau gali priklausyti komisijai ir nagrinėti kitų prasižengėlių elgesį. Tačiau komisijos nariai pabūgo pašalinti E.Sabaitaitį, esą kol nėra priimtas teismo sprendimas.

Teigta, kad iš publikacijų spaudoje daryti išvadų būtų neetiška. Uostamiesčio politikai bandė priminti ir Kazimeros Prunskienės atvejį Seime, kai jos elgesio etikos sargai nesiryžo svarstyti, nesulaukę konkrečių išvadų dėl jos sąsajų su KGB.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius