Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Politikas patarinėti merui siūlosi už dyką

Kauno merui Andriui Kupčinskui paskelbus, kad nuo šios savaitės pradžios jo komandoje darbą pradėjo naujasis patarėjas, tarp miesto tarybos valdančiųjų ir opozicijos atstovų užvirė žodžių mūšis.
Mero sprendimas į savo komandą priimti dar vieną patarėją nustebino dalį miesto politikų.
Mero sprendimas į savo komandą priimti dar vieną patarėją nustebino dalį miesto politikų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią savaitę savivaldybė paskelbė, kad tris etatinius patarėjus turėjęs A.Kupčinskas nuo šiol turi ir ketvirtą. Prieš beveik savaitę darbus savivaldybėje pradėjęs 41 metų Aurimas Ramoška merui pataria miesto ūkio reikalų klausimais: naujasis mero komandos narys yra atsakingas už miesto tvarkymą, transporto ir eismo saugumą, infrastruktūros plėtrą bei kita.

Žinia apie naująjį mero patarėją nustebino dalį miesto politikų. Vakar tarybos narys Kęstutis Mikėnas viešai išplatino pranešimą apie kolegos Gintauto Labanausko pasiūlymą merui.

„Kauno miesto tarybos narys G.Labanauskas šiandien pasisiūlė neatlygintinai dirbti Kauno mero A.Kupčinsko patarėju ūkio klausimais. Nors esame skirtingų partijų atstovai su G.Labanausku, manau, kad toks jo žingsnis vertas sveikinimų. Juk skyrus tarybos nariui, turinčiam patirties bei reikiamą išsilavinimą sprendžiant ekonominius bei ūkio klausimus, patarėjo pareigas, būtų galima atleisti ne tik naujai priimtą, ketvirtąjį, mero patarėją, be ir asmenį, konsultuojantį jį savivaldybės įmonių klausimais. G. Labanauskas galėtų atstoti du patarėjus! Sumažinus savivaldybės darbuotojų skaičių dviem etatais per metus būtų sutaupoma daugiau nei 100 tūkst. Lt“, – pasakojo K.Mikėnas.

Meras A.Kupčinskas į K.Mikėno viešą pareiškimą reagavo lakoniškai. Savivaldybės ryšių su visuomene darbuotojai išplatino trumpą mero kalbą: „Sveikinu Jūsų norą tapti mano visuomeniniu patarėju, tačiau apgailestaudamas Jums pranešu, kad asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojus turiu teisę pasirinkti pats be įtakų ir spaudimo iš šono.“

Savivaldybė informuoja, jog A.Ramoška 6 metus yra dirbęs „Spindulio“ spaustuvės ekonomistu, vėliau keletą metų – sporto žurnalistu, o prieš pradėdamas darbus mero komandoje 9 metus ėjo bendrovės „Būsto valda“ direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius