Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 28

Politikų telefonai išjungti – visiems atostogos, tik Dalia Grybauskaitė dirba

Baigiantis liepai daugelio politikų telefonai išjungti. Kai kurie jų po įtempto darbo ilsisi Lietuvoje, kiti renkasi atostogas užsienyje. Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir šiemet atostogauti nežada, nes jai, kaip pati sako, pakanka savaitgalių „prie avilio ar šilauogių krūmo“.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Karolinos Pansevič nuotr.

Vilniaus meras Artūras Zuokas atostogų išeina nuo pirmadienio dviem savaitėms. Kaip sako pats, jau labai reikia perkrauti baterijas.

„Su autobusiuku po pasaulį pasivažinėsime, – 15min.lt sakė jis ir patikslino: – Su žmona, vaikais, kaip čigonų taboras važinėsime. Po Europą – per Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, Šiaurės Italiją. Toks turas bus.“

Su žmona, vaikais, čigonų taboras važinėsime. Po Europą – per Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, Šiaurės Italiją. Toks turas bus.

Tris vaikus kartu su žmona Agne auginantis A.Zuokas sako, kad kartu keliaus tik du jaunesnieji. „Du trečdaliai dar važiuoja, o vienas trečdalis jau nebevažiuoja. Ir antras trečdalis greičiausiai paskutinį kartą“, – pajuokavo Vilniaus meras.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausantis Eugenijus Gentvilas 15min.lt prisipažino atostogausiantis Lietuvoje ir Latvijoje.

„Buvo „Jūros šventė“, vėliau ilsėsiuosi Lietuvoje, o vėliau kelioms dienoms vyksiu į Latviją. Daugiau jokių planų neturiu, – sakė jis. – Gal sugalvosime aplankyti dukterį Švedijoje, bet dėl to dar nesu tikras.“

Vykti ilsėtis į šiltus kraštus jis neplanuoja.

V.Baltraitienės atostogų planai žlugo

Neseniai žemės ūkio ministrės pareigas užėmusi Virginija Baltraitienė 15min.lt tikino, kad šią vasarą jai greičiausiai apskritai nepavyks pailsėti.

„PO naujo paskyrimo visi planai suiro“, – prisipažino ji.

V.Baltraitienė ketina prašyti premjero Algirdo Butkevičiaus rugpjūčio mėnesį išleisti ją trims dienoms atostogų. „Tačiau koks bus jo sprendimas, nežinau. Tas dienas norėjau praleisti pas gimines Žemaitijoje“, – teigė ministrė.

Praėjusiais metais V.Baltraitienė ilsėjosi Lietuvos pajūryje.

Premjero kelionė į užsienį slepiama

Premjeras Algirdas Butkevičius atostogų išvyksta nuo pirmadienio, jo darbe nebus tris savaites. Kaip 15min.lt sakė Vyriausybės vadovo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė, Vadovybės apsaugos departamentas suagumo sumetimais uždraudė skelbti, kur atostogaus premjeras.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad dalį atostogų premjeras praleis Lietuvoje, dalį – užsienyje“, – sakė ji.

A.Butkevičius kasmet dalį atostogų praleidžia Palangoje.

D.Grybauskaitei užtenka uogų krūmo

Aš sugebu ir išeiginių metu. Praleidžiu popietę prie kokio avilio ar šilauogių krūmo. Dabar kaip tik apsipylęs uogomis labai gražiai atrodo.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tradiciškai atostogų nevyks. Penktadienį interviu radijo stoties „M-1” naujienų tarnybai ji teigė, kad užtenka poilsio savaitgaliais.

„Aš, kaip ir visi žmonės, mėginu rasti atokvėpiui laiko, o formos ir kaip greitai žmogus gali pailsėti priklauso nuo žmogaus tempo ir gebėjimų, – aiškino D.Grybauskaitė. – Aš sugebu ir išeiginių metu. Praleidžiu popietę prie kokio avilio ar šilauogių krūmo. Dabar kaip tik apsipylęs uogomis labai gražiai atrodo ir aš labai džiaugiuosi, kad bus daug uogų, nes turiu apie 10 krūmų, turiu ir juodųjų serbentų, vaismedžių, obelų, gėlių, tai turiu užsiėmimų, kuris padeda greitai pailsėti.“

Todėl, pasak prezidentės, toli išvažiuoti jai nereikia.

Vasarą neiti atostogų yra žadėjusi ir Seimo pirmininkė, Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius