-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 19

Politikus piktina sovietinė simbolika muziejiniame laive

Kelis Seimo narius užrūstino pakeliui į Lietuvos jūrų muziejų (LJM) stovintis senas žvejybinis traleris, ant kurio puikuojasi sovietinė vėliava su kūju ir pjautuvu, rašo „Lietuvos žinios“.
Sovietų sąjungos simboliai
Sovietų Sąjungos simboliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mane tai žeidžia kaip žmogų ir Lietuvos patriotą. Glumina muziejininkų bravūra, neva politikai nesupranta muziejininkystės paskirties. Vis dėlto kaip su žvejybos istorija susiję sovietiniai simboliai, kurių prigrūsta tame laive? O sovietinė vėliava yra kone LJM vizitinė kortelė, nes ji ir pasitinka, ir palydi lankytojus“, – piktinosi Seimo narys Vytautas Juozapaitis.

Dėl viešo sovietinės simbolikos demonstravimo ant laivo kamino jis jau kreipėsi į kultūros ministrą Šarūną Birutį. Šis žadėjo pasidomėti situacija.

Pasak LJM atstovės spaudai Nikos Puteikienės, įstatymams muziejus nenusižengia, nes sovietinė simbolika gali būti demonstruojama muziejiniais tikslais. Vis dėlto nuspręsta papildyti informacinį stendą prie laivo „Dubingiai“: stende prie laivo lietuvių ir anglų kalbomis bus nurodoma, kad „sovietinės epochos reliktų ir simbolių eksponavimu parodos rengėjai siekia priminti netolimoje praeityje daugelio žmonių gyvenimą ir veiklą gaubusį propagandos ir agitacijos foną stengiantis formuoti „sovietinio žmogaus“ mentalitetą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius