-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 09 19

Politiniai žaidimai Tauragėje tęsiasi – bendražygį išmetė iš partijos

Politiniai žaidimai „Baltuosiuose rūmuose“ tęsiasi – iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pašalintas Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Navickas. Pastumti jį iš posto ir į šią vietą pasodinti kitą bendražygį svarstoma jau seniai, tačiau pats politikas kėdės laikosi įsikibęs ir trauktis iš pareigų neketina. Šįkart jis stojo į rimtą kovą – buvusių partiečių veiksmus apskundė Tėvynės sąjungos Priežiūros komitetui. Kas vyksta Tauragės valdančiosios koalicijos užkulisiuose?
2016-ųjų rudenį bendražygį Vytautą Navicką konservatoriai siuntė į Seimo rinkimus – tuomet partijai jis atrodė tinkamiausias kandidatas, o šįkart tapo rakštimi
2016-ųjų rudenį bendražygį Vytautą Navicką konservatoriai siuntė į Seimo rinkimus – tuomet partijai jis atrodė tinkamiausias kandidatas, o šįkart tapo rakštimi / „Tauragės kurjerio“ archyvo nuotr.

V.Navickas nekomentuoja

Tauragės valdančioji koalicija braška jau senokai. Iš jos pasitraukus „Tvarkai ir teisingumui“, konfliktai įsiplieskė tarp konservatorių. Nuo pat kadencijos pradžios Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis konservatorius Vytautas Navickas pašalintas iš partijos. Tokiu būdu kolegos, manoma, ketina jį patraukti ir iš svarbių pareigų Tauragės savivaldybės administracijoje. Jau ilgą laiką diskutuojama, kad į šį postą sodinti ketinama kitą partijos bendražygį, šiuo metu partijoje narystę sustabdžiusį valdančiosios koalicijos narių įmonių remiamo laikraščio „Tauragės žinios“ direktorių Tomą Raulinavičių.

V.Navickas, kuris buvo ne šiaip eilinis partijos narys, bet ir priklausė partijos Tauragės skyriaus tarybai, iš partijos kolegų dar vasarą gavo įspėjimą. Kokie šios nuobaudos skyrimo motyvai, politikas tuomet neatskleidė. Tyli ir šįkart, kai partijos Tauragės skyrius nusprendė jį apskritai pašalinti iš partijos.

Apskundė Priežiūros komitetui

Kuo politiniams bendražygiams prasikalto iš pažiūros ramus ir į konfliktus nelinkęs V.Navickas? Jis pats situacijos komentuoti nelinkęs. Tačiau „Tauragės kurjeriui“ atskleidė, kad tokius partijos skyriaus veiksmus apskundė Tėvynės sąjungos Priežiūros komitetui.

Keliskart prašytas duoti interviu V.Navickas kalbėtis su žurnaliste atsisakė, motyvuodamas, kad reikia palaukti partijos Priežiūros komiteto sprendimo.

Patraukti V.Navicką iš posto koalicijai nėra taip paprasta – į šias pareigas jį paskyrė Savivaldybės taryba. Taryba turėtų ir atšaukti. Tačiau šis postas pagal iškart po savivaldos rinkimų, 2015-ųjų pavasarį, pasirašytą koalicijos sutartį atiteko būtent konservatoriams. V.Navickas sako, kad koalicijos sutartyje postų dalybos neįvardytos. Be to, jo žiniomis, sutartis nebuvo perrašyta tuomet, kai iš valdančiosios daugumos pasitraukė „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Sprendimo nepriėmė

Tėvynės sąjungos vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė „Tauragės kurjerį“ informavo, kad V.Navicko prašymas, adresuotas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetui, gautas dar rugpjūčio 16-ąją. Prašymu V.Navickas prašo ištirti, kokiais motyvais remdamasi Tauragės skyriaus taryba jį pašalino iš partijos narių.

Priežiūros komiteto posėdis sušauktas trečiadienį, rugsėjo 13 d. Tačiau, kaip po posėdžio informavo A.Gedvilienė, sprendimas nepriimtas.

„Sprendimo priėmimas atidėtas dviem savaitėms, kadangi yra pageidaujančių atvykti į susirinkimą, tai yra svarstymą. Tokį pageidavimą išreiškė buvę skyriaus pirmininkai. Tikslios posėdžio datos dar nėra, bet jis įvyks maždaug per dvi savaites“, – sakė partijos vykdomoji sekretorė.

Siekia atlaisvinti vietą kitam?

Šiuo metu Tėvynės sąjungos Tauragės skyriui vadovaujanti Giedrė Stulginskienė į jai raštu siųstus klausimus atsakė trumpai, tačiau V.Navicko pašalinimo iš partijos motyvų neatskleidė. Esą partija atšaukti V.Navicko iš posto savivaldybės administracijoje šiuo metu nesvarsto.

Tauragės valdančioji koalicija braška jau senokai. Iš jos pasitraukus „Tvarkai ir teisingumui“, konfliktai įsiplieskė tarp konservatorių.

Kaip vandens į burną prisisėmęs Tauragės valdančiosios koalicijos vadovas meras Sigitas Mičiulis. Prisiskambinti jam nepavyko, į raštu siųstas užklausas apie padėtį valdančiojoje koalicijoje ir politinio bendražygio pašalinimą iš partijos jis neatsakė.

Konservatorių Tauragės skyriuje numatoma ir daugiau pasikeitimų – prieš keletą savaičių iš Tauragės rajono savivaldybės tarybos pareiškė nusprendęs trauktis ilgametis jos narys konservatorius Antanas Stankus. Į jo vietą taryboje svarstytos dvi kandidatūros – T.Raulinavičiaus ir G.Stulginskienės. Nepatvirtintais duomenimis, T.Raulinavičiaus kandidatūrai kai kurie partijos nariai nepritaria, o G.Stulginskienė siekti tarybos mandato atsisakė. Ji neatmeta, kad A.Stankui pasitraukus iš tarybos jį šiose pareigose vis dėlto gali pakeisti būtent T.Raulinavičius.

Gali būti, kad, partijai nepritarus T.Raulinavičiaus kandidatūrai siekti savivaldybės tarybos mandato, jam kai kurių politikų pastangomis siekiama atlaisvinti Tauragės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą. Todėl V.Navickas ir galėjo būti išmestas iš partijos. Jei partijos Priežiūros komitetas pripažins, kad pašalinimas iš partijos teisėtas, konservatoriams atšaukti iš administracinių pareigų V.Navicką bus lengviau.

Neatmetama, kad šioje istorijoje ne paskutinį vaidmenį vaidina ir pinigai – kaip skelbiama savivaldybės portale, Tauragės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo atlyginimas siekia 1425 Eur, o tarybos nariams mokama 300 Eur išmoka, skirta kanceliarinėms išlaidoms. Tapęs tarybos nariu T.Raulinavičius, „Tauragės kurjerio“ žiniomis, vadovauti laikraščiui liktų, nors tą ir draudžia Visuomenės informavimo etikos kodeksas, tačiau išmoką kaip tarybos narys gautų. Nebent nuspręstų jos atsisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius