Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

Politologai: „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“ bus sunku išsirinkti naujus lyderius 

Po nesėkmingai susiklosčiusių Seimo rinkimų savo lyderių netekusioms Darbo partijai bei partijai „Tvarka ir teisingumas“ naujus vadovus išsirinkti bus sunku – politologai konstatuoja, kad trūksta ryškių asmenybių, galinčių ištraukti partijas iš krizės, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas
Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien ta krizė akivaizdi visiems, net buvusiems šių partijų lyderiams. Ištraukti jas iš krizės be galo sudėtinga, beveik neįmanoma“, – teigia Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis. Jis mano, kad ilgainiui šios partijos greičiausiai išsivaikščios.

„Jaunų žmonių nėra. Galbūt ir ateis kas nors ambicingas, bet labai abejoju, ar jie ką nors turėtų. Pasižiūrėjus į dabartinį sąrašą nematyti, kas galėtų būti aukščiausio rango politikos žvaigždė ir suteikti partijai naują impulsą. Tai viena svarbesnių abiejų partijų problemų, nes jos tiesiog neinvestavo į partinę lyderystę, žmones, į vadinamąją politinę socializaciją“, – dėstė Mykolo Romerio universiteto lektorė Rima Urbonaitė.

Beveik pusantrų metų Darbo partijai vadovavęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis atsistatydino, kai „darbiečiams" daugiamandatėje apygardoje nepavyko įveikti 5 proc. barjero. Naujasis šios partijos pirmininkas bus renkamas gruodžio 11-ąją. Rinkimų rezultatai taip pat nenudžiugino buvusio ilgamečio „Tvarkos ir teisingumas“ vadovo Rolando Pakso. Pareiškęs, kad „tvarkiečiams“ reikia lyderio, kitaip nei jis galinčio be apribojimų dalyvauti nacionaliniuose rinkimuose, politikas pasitraukė iš partijos pirmininko pareigų. Naują vadovą planuojama rinkti gruodžio 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius