Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 18

Politologas Algis Krupavičius: realiausias konkurentas Andriui Kubiliui – Valentinas Stundys

Politologas Algis Krupavičius teigia, kad Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko rinkimuose didžiausius šansus mesti iššūkį dabartiniam partijos pirmininkui Andriui Kubiliui turi Seimo nariai Valentinas Stundys ir Kęstutis Masiulis.
Debatų organizatorius ir moderatorius KTU, Socialinių mokslų fakulteto, Politikos ir viešojo administravimo instituto direktorius, prof. Algis Krupavičius
KTU Socialinių mokslų fakulteto, Politikos ir viešojo administravimo instituto direktorius, prof. Algis Krupavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

A.Krupavičiaus nuomone, buvusios Seimo pirmininkės Irenos Degutienės atsisakymas dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose pirmiausia reiškia, kad ji realiai mano pati jų laimėti nesugebėsianti.

„Matyt, toks apsisprendimas nulemtas ankstesnės patirties, kai laimėti partijos pirmininko rinkimų nepavyko. Manau, kad ji yra racionali, politikoje patyrusi asmenybė, kuri realiai pasveria savo galimybes ir šiame etape gal mato, kad negali laimėti“, – teigė jis.

Be to, pasak politologo, toks sprendimas galėjo būti priimtas siekiant išreikšti paramą kitam kandidatui – krikščionių demokratų flango atstovui, Seimo nariui V.Stundžiui.

Jis, pasak politologo, kol kas realiausias pretendentas į rimtus konkurentus A.Kubiliui varžytuvėse dėl partijos pirmininko posto.

„Šiuo metu partijai reikia jaunų lyderių. Tiesa, dar ne tokių jaunų, kaip Agnė Bilotaitė ar Paulius Saudargas, tačiau, pavyzdžiui, Vytauto Landsbergio ar Laimos Andrikienės laikas jau praėjęs“, – kalbėjo politologas.

V.Stundys dar nėra pasisakęs, ar ketina dalyvauti TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose.

Dauguma kitų iškeltų kandidatų, pavyzdžiui, Mantas Adomėnas, Dainius Kreivys, Rasa Juknevičienė, anot A.Krupavičiaus, varžytis dėl partijos pirmininko posto atsisakys.

„Andriaus Kubiliaus galimybės kol kas yra didžiausios, nes partijos yra inertiškos Lietuvoje. Jos nelinkusios keisti savo vadovų“, – pažymėjo politologas.

Primename, kad iki šiol partijos skyriai bei kitos struktūros kandidatais į pirmininko postą yra pasiūlę dabartinį konservatorių vadovą, opozicijos lyderį Andrių Kubilių, Seimo vicepirmininkę Ireną Degutienę, ankstesnį partijos vadovą europarlamentarą Vytautą Landsbergį, Seimo narius Valentiną Stundį, Arvydą Anušauską, Mantą Adomėną, Arvydą Vidžiūną, Paulių Saudargą, Audronių Ažubalį, Dainių Kreivį, Agnę Bilotaitę, Kęstutį Masiulį, Naglį Puteikį, Kazį Starkevičių, Rasą Juknevičienę, europarlamentarę Laimą Andrikienę, Kauno merą Andrių Kupčinską, partijos atsakingąjį sekretorių Raimundą Alekną.

Varžytis dėl partijos pirmininko posto jau yra atsisakiusi I.Degutienė ir Seimo narys Kęstutis Masiulis.

N.Puteikiui partijos Priežiūros komitetas yra uždraudęs kurį laiką eiti bet kokias vadovaujančias pareigas partijoje dėl komentaro apie bendrapartietį „Facebook“ paskyroje. Šį sankcija gali būti taikoma ne ilgesniam kaip vienerių metų laikotarpiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius