Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 12

Populiarias Vilniaus kavines režisierius Romas Zabarauskas papuošė toleranciją seksualinėms mažumoms skatinančiais lipdukais

Ketvirtadienio popietę jaunasis režisierius Romas Zabarauskas kartu su bendraminčiais Vilniaus mieste pradėjo toleranciją skatinančią akciją, kurios metu ant populiarių tarp jaunimo sostinės kavinių kabino lipdukus „LGBT Friendly“ (liet. „Draugiškas lesbietėms, gėjams, biseksualams ir transeksualams“).
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Homoseksualumo neslepiantis menininkas, visuomenei žinomas kaip filmo „Porno melodrama“ ir kitų metų pradžioje dienos šviesą išvysiančios juostos „Streikas“ autorius, apie spontanišką savo akciją viešai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė praėjusią savaitę. Vaikinas tikino, kad tokiais lipdukais nori paraginti minėtus asmenis jaustis drąsiau ir padėti integruotis į heteroseksualų bendruomenę.

Visų pirma R.Zabarauskas ketino lipdukus klijuoti nepaisydamas to, ar kavinių savininkai toleruoja idėją, tačiau ilgainiui persigalvojo ir bendradarbiauti nutarė tik su jo atžvilgiu teigiamai nusiteikusiomis įstaigomis.

Klijuoti lipdukus R.Zabarauskui padėjo keturi draugai, tarp jų – žymi dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu bei

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

iniciatyvos „Stiprios ir laisvos moterys“ atstovė Vilma Gabrieliūtė, pastaroji ragino atkreipti dėmesį, kad homoseksualūs būna ne tik vyrai, bet ir moterys – pastarosios kalbant apie homoseksualių asmenų teises šalyje minimos kur kas rečiau.

Pirmąjį lipduką R.Zabarauskas ir jo bendraminčiai užklijavo sostinės kavinėje „Soulbox“, kur susitiko ir su įstaigos vadovu Tomu Boo. „Pirmąjį lipduką užklijavome pačioje matomiausioje vietoje, ant durų. Labai tuo džiaugiamės, užtat kuriam laikui čia ir prisėdome – padarysim „Soulboxui“ pelno ir trauksim toliau“, – akcijos metu 15min.lt sakė R.Zabarauskas.

Iš viso režisierius, be „Soulbox“, ketina lipdukus užklijuoti dar 16-oje sostinės kavinių – „Lofte“, „Trip bare“, „Popieriniame bare“, „Cosy“, „Ninja“, „Artistuose“, „Jaltoje“, „ŠMC kavinėje“, „Vasaros terasoje“, „Bistro 18“, „Studio 9“, „Café de Pari“, „Alchemike“, „Gringo“ ir „Piano man“.

„Šis sąrašas bus nuolat pildomas – mūsų iniciatyva dabar vykdoma „Facebook“ tinkle. Jei kas nors norės tokio lipduko, gali mums parašyti – atnešim“, – žada R.Zabarauskas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcijos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcijos akimirka

Paklaustas, kodėl iš kavinių sąrašo išbrauktas „Coffee-Inn“ tinklas, kuris pradžioje buvo numatytas kaip viena iš vietų lipdukams, R.Zabarauskas pasakoja, jog buvo susitikęs su kavinės atstovais ir pasakojo jiems apie savo idėją, tačiau užmegzti bendradarbiavimo nepavyko.

Vis dėlto R.Zabarauskas tiki, kad anksčiau ar vėliau panašūs lipdukai papuoš ir „Coffee-Inn“ duris. „Manau, kad „Coffee-Inn“ susidomėjo idėja – jie teigia esantys tolerantiški, sakė, jog LGBT asmenys nėra diskriminuojami nei kaip darbuotojai, nei kaip lankytojai. Supratau, kad jie, kaip didelė įmonė, galbūt svarstys padaryti savo lipduko versiją. Man labai smalsu, kaip jie parodys ir išreikš savo toleranciją“, – sakė režisierius.

Vaikinas neslėpė džiaugsmo dėl realizuotos idėjos ir tikino, jog nuveikti ką nors reikšmingo gali kiekvienas visuomenės narys. „Esu labai laimingas ir džiaugiuosi, kad visos vietos sutiko prisidėti. Sulaukėme daug dėmesio ir tikiuosi, kad tai bus pavyzdys žmonėms, jog socialinės akcijos nebūtinai turi būti dideli Europos Sąjungos finansuojami projektai – iniciatyvos gali imtis kiekvienas norintis ir atnešti naudą. Visi galime padaryti ką nors svarbaus“, – įsitikinęs menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius