-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 20

Posėdžius pradeda Kęstučio Pūko apkaltos komisija

Pirmadienį į pirmąjį posėdį planuoja susirinkti seksualiniu priekabiavimu kaltinamo parlamentaro Kęstučio Pūko apkaltos komisija.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / 15min.lt

„Mes turime kaip komisija nusimatyti savo darbo reglamentą, nusistatyti, ką tiksliai mes išnagrinėsime, kiek mes įtrauksime asmenų ir institucijų į šį tyrimą. Jau dabar esame aiškiai sutarę, kad mes taip pat norėsime, kiek tai nebus žalinga galimai nusikalstamą veiką patyrusioms aukoms, norėtume jų poziciją išklausyti“, – BNS sakė komisijos vadovė „valstietė“ Dovilė Šakalienė.

Seimas, atsižvelgdamas į Etikos ir procedūrų komisijos siūlymą, praėjusią savaitę pradėjo apkaltos procedūrą parlamentarui K.Pūkui dėl galimo priesaikos sulaužymo ir Konstitucijos pažeidimo.

Sudaryta specialioji tyrimo komisija iki gegužės 1 dienos turi pateikti Seimui išvadą, ar yra pagrindo apkaltai, ar ne. Jeigu specialioji tyrimo komisija padarys išvadą, kad yra pagrindas pradėti apkaltą ir tam pritars visas Seimas, parlamentas kreipsis į Konstitucinį Teismą (KT). Šis turės nustatyti, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkaltos procesas Seime galės būti tęsiamas tik įsigaliojus KT išvadai, kad konkretūs Seimo nario veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Sprendimą dėl Seimo nario pašalinimo iš Seimo priimamas, kai už jį balsuoja ne mažiau kaip trys penktadaliai visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 85.

K.Pūką grupė merginų apkaltino seksualiniu priekabiavimu. „Info TV“ pranešė, kad į televiziją kreipėsi vilnietė, kuri teigia pokalbyje dėl parlamentaro padėjėjos darbo sulaukusi K.Pūko siūlymo apsilankyti jo kambaryje Seimo viešbutyje, apžiūrėti miegamąjį ir pareiškimų, „kaip būtų smagu pasivolioti miegamojo lovoje“. Vilnietė pasakojo per pirmąjį pokalbį sulaukusi komentarų apie savo krūtinę ir kitų nederamų užuominų. Vėliau daugiau moterų žiniasklaidai liudijo patyrusios nederamą K.Pūko elgesį.

VIDEO: Išgirdęs klausimus apie ginklą Kęstutis Pūkas spruko nuo žurnalistų

Kelios merginos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimų Seimo nario K.Pūko padarytų nusikalstamų veikų. Pasak joms atstovaujančio advokato Karolio Rugio, pagrindinis argumentas, dėl ko jos kreipėsi į teisėsaugą, yra straipsnis dėl seksualinio priekabiavimo, prokuratūra praėjusį penktadienį paskelbė pradėjusi tyrimą.

Pats Seimo narys praėjusią savaitę išplatino atsiprašymą, kad buvo neteisingai suprastas. Jis neigia jam metamus kaltinimus ir teigia neketinąs atsisakyti parlamentaro mandato.

K.Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą, tačiau kilus skandalui paliko frakciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius