-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 28

„Posmas Klaipėdai“ plečiamas į poezijos projektą

Pernai rugpjūčio 1 dieną užgimusi poetinė improvizacija – iš Klaipėdos dramos teatro balkono suskambę poezijos posmai dedikuoti uostamiesčiui – virsta į poezijos projektą. Piliečių asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ iniciatyva surengtas jaunųjų poetų konkursas tuo pačiu pavadinimu – „Posmas Klaipėdai“.
I.Simonaitytės bibliotekoje antradienį veikia knygų mugė.
Klaipėdoje rengiama poezijos šventė. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Jo finalinis renginys įvyks birželio 1 dieną, 16 val. Klaipėdos jaunimo centre. Ateityje ketinama išleisti ir konkurso dalyvių kūrybos almanachą, kuris, papildytas miesto fotografijomis, taptų poetiniu Klaipėdos metraščiu.

Prieš porą mėnesių paskelbtas konkursas, globojamas uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, sulaukė didelio jaunųjų autorių susidomėjimo. Ekspertų komisijos, vadovaujamos klaipėdiečio poeto Gintaro Grajausko, teismui buvo pateikta apie 30 eilėraščių. Geriausieji iš jų skambės konkurso baigiamojo vakaro metu – eiles skaitys Lietuvos moksleivių meninio skaitymo konkurso laureatai.

„Šiuo projektu siekiama paskatinti visus klaipėdiečius – tiek pradedančiuosius literatus, tiek ir profesionalius poetus – imtis plunksnos ir per poeziją išreikšti savo jausmus gimtajam miestui ir jo žmonėms, – sakė Gintaras Bendžius, vienas iš akcijos sumanytojų.

Pirmasis konkursas „Posmas Klaipėdai“ pradės naują tradiciją, kurioje, planuojama, galės dalyvauti ne tik jauniausieji eiliuoto žodžio mėgėjai, bet ir akademinis jaunimas. Kitą konkursą planuojama paskelbti jau ateinančių mokslo metų pradžioje.

Drauge yra tęsiama ir praėjusiais metais pradėta poezijos skaitymų Dramos teatro balkone tradicija. Kaip ir pernai, šią vasarą „Posmas Klaipėdai“ skambės per miesto gimtadienį – rugpjūčio 1-ąją, o jo programą rengėjai atskleis vėliau. Pirmajame renginyje debiutavo aktorė Jolanta Puodėnaitė, įkūnijusi Memelio poeto Simono Dacho mūzą Anikę ir prabilusi jo sukurtomis eilėmis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius