2010 08 06

Postą pakeitusi Klaipėdos valdininkė nemato pagrindo grąžinti 6 atlyginimų dydžio išeitinės

Panaikintos Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinės įstaigos vadovė Violeta Gembutienė, gavusi išeitinę kompensaciją ir naują darbą savivaldybėje, nemato pagrindo grąžinti pinigus.
 Pinigai
Pinigai / „15min“ nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Iki šių metų balandžio mėnesio V.Gembutienė vadovavo savivaldybės Švietimo įstaigų ūkio tarnybai. Ją likvidavus moteris laimėjo konkursą ir tapo savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja.

Naujai įkurtas skyrius perėmė dalį Švietimo įstaigų ūkio tarnybos funkcijų, taigi V.Gembutienė iš esmės rūpinasi tuo pačiu, kuo ir iki atleidimo.

Pasak V.Gembutienės, atleidžiant jai paskaičiuota 6 atlyginimų dydžio kompensacija, taip pat kompensacija už nepanaudotas atostogas. Moteris tvirtino buvo neišnaudojusi apie 100 dienų.

„Aš čia nematau jokios problemos ir aš tikrai neturėčiau grąžinti pinigų. Aš ten dirbau pagal darbo sutartį, o dabar esu valstybės tarnautoja“, – BNS dėstė V.Gembutienė.

Ji taip pat sakė konsultavusis su Valstybės tarnybos departamentu dėl to, kad vienu metu ėjo dvejas pareigas – dirbo ir senąjį, ir tuo pačiu naująjį darbą. Anot valdininkės, valstybės tarnybos specialistai jai leidę tai daryti – užteko tik gauti savivaldybės administracijos direktoriaus leidimą.

„Aš gavau išeitinę už pusę metų ir atostoginius, nes niekaip dėl darbo pobūdžio nebuvo galimybių paimti priklausančių atostogų. Čia yra viskas normalu. Aš pradėjau naujose pareigose dirbti nuo liepos 1 dienos. Bet jau kitu statusu“, – BNS tikino valdininkė, iš senųjų pareiga atleista, pačios teigimu, liepos 13–ąją.

Už dienas, kai ji oficialiai dirbo du darbus, moteriai mokėti ir du atlyginimai.

V.Gembutienės teigimu, jai paliekant Švietimo įstaigų ūkio tarnybą iš viso išmokėta apie 20 tūkst. litų. Į šią sumą esą įėjo ir išeitinė kompensacija, ir atostoginiai, ir atlyginimas.

Po reorganizavimo Klaipėdos švietimo įstaigų ūkio tarnybos funkcijos perduotos Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai.

Savivaldybės švietimo įstaigų pastatų eksploatacijos ir priežiūros, šilumos ir elektros ūkio, vandentiekio ir kanalizacijos tinklų priežiūros funkcijos perduotos Miesto ūkio departamento Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus Infrastruktūros poskyriui.

Savivaldybės švietimo įstaigų aprūpinimo vadovėliais ir kitomis mokymo priemonėmis bei maitinimo organizavimo funkcijos atiteko Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus Švietimo įstaigų aprūpinimo poskyriui.

Švietimo įstaigų dokumentų archyvavimo funkcija perduota Archyvui, viešųjų pirkimų funkcija vykdoma Savivaldybės administracijos nustatyta tvarka.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius