Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 20

Prabilo Greta Kildišienė: „Neįvertinau galimų savo jaunystės klaidų“

15min paskelbus apie tai, kad Greta Kildišienė nuslėpė, jog buvo apsivogusi buvusioje darbovietėje, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė, kad pirmadienį G.Kildišienė atsisakys Seimo narės mandato. Tai netrukus patvirtino ir pati G.Kildišienė.
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė
Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ateinantį pirmadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiksiu pareiškimą dėl atsistatydinimo iš Lietuvos Respublikos Seimo narės pareigų“, – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos išplatintame pranešime spaudai teigia Greta Kildišienė.

„Neįvertinau galimų savo jaunystės klaidų įtakos situacijai, kuomet pati tapsiu Seimo nare, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – valdančiąja partija. Nesu teista, bet suprantu, jog paviešinti faktai kenkia Seimo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri siekia sąžiningumo, skaidrumo ir atvirumo principų įgyvendinimo Lietuvoje, reputacijai. Todėl prisiimu visą atsakomybę dėl susiklosčiusios situacijos ir sprendimą atsistatydinti laikau vieninteliu teisingu pasirinkimu“, – teigiama pranešime.

Ji sako suprantanti, kad bet kokie pasiteisinimai dabar būtų nereikšmingi ir neįtikinami: „Kartu apgailestauju, jog dar nepabaigti tyrimai „automobilio istorijoje“, kurie, tikiu, patvirtins, kad jokie pažeidimai nebuvo padaryti“.

Seimo narė atsiprašo visų savo kolegų Seime bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje.

„Pastaruosius metus daug ir nuoširdžiai dirbau. Atsiprašau tų žmonių, kurie manimi tiki, vertina mano pastangas ir šiuo metu palaiko. Kartu, pranešdama apie savo atsistatydinimą, prašau gerbti mano šeimos ir ypač mažametės dukters interesus“, – prašo G.Kildišienė.

Apvogė savo darbovietę

15min penktadienį paskelbė, kad Seimo narė 2005 m. apvogė savo tuometę darbovietę. Nei apie darbovietę, nei apie padarytą nusikaltimą G.Kildišienė niekada neskelbė – nei kandidatuodama į Seimą, nei dabar.

15min žiniomis, 2006 m. vyko ikiteisminis tyrimas dėl vienoje įmonėje administratore dirbusios Gretos Mikalauskaitės (dabar – Kildišienės) veiklos. Tyrimo metu nustatyta, kad 2005 m. rudenį ji su bendrininke pasisavino daugiau nei 1,3 tūkst. litų iš savo darbovietės.

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes G.Kildišienė grąžino pinigus ir oficialiai susitaikė su darbdaviu. 15min žiniomis, Panevėžio miesto apylinkės teismas sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą patvirtino 2007 m. pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius