-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 24

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl LRT transliacijų teisių pardavimo kanalui „Sport 1“

Prokurorai trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos radijo ir televizijos olimpiados transliacijų teisių pardavimo privačiam televizijos kanalui „Sport 1“, BNS patvirtino prokuroras.
„Sport1“
„Sport1“. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pagal gautą Seimo nario Sauliaus Stomos pareiškimą pradėtas ikiteisminis tyrimas, kad išsiaiškintume aplinkybes“, – BNS trečiadienį sakė Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Ketvirtojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mykolas Girdiušas.

Parlamentaras S.Stoma BNS trečiadienį sakė gavęs žinių, kad sutartį dėl transliacijos teisių buvo planuojama pakeisti atgaline data.

„Buvo viešai skelbta informacija, kad LRT tarsi atidavė transliacijos teises vienai iš privačių televizijos kompanijų. Vakar gavau informaciją iš šaltinių, kurių nenorėčiau atskleisti, kad galimai ta sutartis nebuvo padaryta tokia, kokia turėtų būti telekanalui „Sport 1“ retransliuoti olimpiadą. Mane informavo, kad galbūt galutinai kaip tik vakar po pietų bus bandoma atgaline data surašyti naują sutartį“, – BNS sakė S.Stoma, šiuo metu priklausantis valdančiajai Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijai.

Žiniasklaidoje buvo išplatinta informacija, jog LRT neskelbdama konkurso sublicenciją 2010 m. Vankuverio žiemos olimpiados transliavimui pardavė ar perleido TV kanalui „Sport 1“.

Lietuvos televizijos direktorius Rimvydas Paleckis BNS sakė, kad vertinimai dėl esą neskaidrios sutarties, pasirašytos vasario 12 dieną, yra „labai subjektyvūs ir spekuliatyvūs“.

„Galbūt tai labai gera proga tiems, kurie abejoja, išsiaiškinti, kad yra viskas tvarkoje. Turime Europos transliuotojų sąjungos sutartis, kuriose labai aiškiai tie dalykai numatyti, visoje Europoje jie vyksta, ir tai yra pasaulinė praktika – sublicencijuoti. Lietuvoje to dar nebuvo ir galbūt tai sukėlė tam tikrų abejonių“, – BNS trečiadienį sakė R.Paleckis.

„Mes taip pat suinteresuoti aiškiais atsakymais, bet mes manome, kad mes elgėmės teisėtai“, – sakė LTV vadovas.

Jis sakė, kad sutarties sąlygos yra komercinė paslaptis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius