-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 11

Pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl ūkio skyriaus darbuotojų organizavusių viešųjų pirkimų konkursą

Konstituciniame Teisme pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl Ūkio skyriaus darbuotojų veiksmų, susijusių su viešųjų pirkimų konkursų organizavimu, teigiama pranešime spaudai.

Taip nusprendė Konstitucinio Teismo pirmininkas Kęstutis Lapinskas, išanalizavęs Konstitucinio Teismo komisijos Valstybės kontrolės valstybinio audito ataskaitoje ir išvadoje nurodytiems trūkumams išanalizuoti išvadą. 2009 m. gegužės 29 d. Valstybės kontrolės valstybinio audito ataskaitoje konstatuota, kad Konstitucinis Teismas, 2008 m. spalį pirkdamas automobilius, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą.

Darbą baigusi komisija analizavo minėtoje Valstybės kontrolės valstybinio audito ataskaitoje ir išvadoje nurodytus trūkumus viešojo pirkimo metu perkant (įsigyjant) automobilius iš UAB „Inchacape Motors“ ir AB „Autoūkis“.

Išvadoje atkreiptas dėmesys į tai, kad Viešųjų pirkimų komisija sprendimą priėmė atsižvelgdama į tokias reikšmingas aplinkybes: nebuvo konkuruojančių pasiūlymų iš konkurso dalyvių, nes konkurse dalyvavo tik po vieną įmonę vienam pirkimo objektui; konkurse dalyvavo viena įmonė, kuri Konstituciniam Teismui keletą metų nepriekaištingai teikė savo paslaugas; atmetus vienintelio dalyvio paraišką, konkursas būtų buvęs nutrauktas iš esmės tik dėl formalių procedūrinių priežasčių.

Išvadoje taip pat konstatuojama, kad Viešųjų pirkimų komisija, vertindama vienintelio dalyvio pateiktus dokumentus, nukrypo nuo kai kurių viešųjų pirkimų taisyklėse nustatytų procedūrų (nebuvo paskelbti informaciniai pranešimai apie automobilių pirkimą ir pirkimo-pardavimo sutartis), tačiau realios žalos valstybei nebuvo padaryta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius