Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Pradėtas tyrimas dėl nesaugios lenkiškos vištienos platinimo

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo skubų pranešimą iš Slovėnijos kompetentingos institucijos apie nesaugios lenkiškos paukštienos siuntą, užterštą salmonella bakterijomis.
Paukštiena
Paukštiena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pradėjus tyrimą, paaiškėjo, kad 3 tonas šviežios (atvėsintos) vištienos iš Lenkijos įsivežė UAB „Alevista“ (Piliuona, Kauno raj.).

Slovėnijos veterinarijos specialistai atrinko šaldytos vištienos mėginius, kuriuos ištyrus laboratorijoje, ir buvo nustatyta salmonelių.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsdami patikrino šią mėsos perdirbimo įmonę. Tikrinimo metu nustatyta, kad UAB ,,Alevista”, perfasavusi ir užšaldžiusi lenkiškos vištienos filė, pardavė ją Belgijos didmeninės prekybos įmonei, kuri dalį šios produkcijos išvežė į Slovėniją. Slovėnijos veterinarijos specialistai, vykdydami produktų kontrolę, atrinko šaldytos vištienos mėginius, kuriuos ištyrus laboratorijoje, ir buvo nustatyta salmonelių.

Lietuvos gamintojo UAB „Alevista“, išplatinusio nesaugius produktus, veikla sustabdyta, įmonei nurodyta nedelsiant susigrąžinti nesaugią vištieną iš prekybos partnerių ir sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų utilizavimo įmonėje.

Informacija apie šį atvejį perduota Lenkijos valstybinei veterinarijos tarnybai, kontroliuojančiai paukštienos žaliavos tiekėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius