Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 27

Pranciškus Šliužas debatuose dėl referendumo grasino sušaudysiąs visus, kas parduos žemę užsieniečiams

Vienas iš referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams organizatorių Pranciškus Šliužas LRT televizijos surengtuose debatuose visiškai prarado savitvardą. Jis pareiškė, kad jam labai patiktų, jei filme „Niekas nenorėjo mirti“ ištarta frazė dabar būtų perfrazuota taip, kad „visus, kurie parduoda žemę užsieniečiams, būtų galima sušaudyti“. P.Šliužas nurodė pats būsiąs pasiruošęs taip ir padaryti.
Pranciškas Šliužas
Pranciškas Šliužas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dar prieš tai P.Šliužas užsipuolė debatų vedėją Edmundą Jakilaitį, neva jis galįs džiaugtis, kad kol kas Konstitucijoje užtikrinta jo teisė į gyvybę, nes antraip žurnalistą „būtų galima papjauti“.

Bediskutuodamas su Vytautu Landsbergiu, referendumo organizatorius P.Šliužas pareiškė, kad visos jo kalbos tėra „senelio pasakos apie baubus“. Galiausiai P.Šliužas garsiai suabejojo, ar nereikėtų jam jau televizijos studijoje į darbą paleisti kumščius.

„Ką muštumėte?“ – ramiai paklausė E.Jakilaitis.

„Jus, tamsta, ir visus čia iš eilės“, – nejuokaudamas atrėžė P.Šliužas.

Diskusijoje dalyvavęs liberalas Remigijus Šimašius patarė P.Šliužui mažiau remtis sovietų retorika, o Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas atkreipė dėmesį, kad P.Šliužo šnekos gali būti prilyginamos raginimui smurtu susidoroti su kitaminčiais, už ką gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tuo tarpu V.Landsbergis, nors patį referendumą vadino šlamštu, kurį bandoma įbrukti Lietuvai, P.Šliužo siautėjimų išklausė visiškai ramiai.

Penktadienį LRT televizija transliavo paskutinius debatus prieš sekmadienį vyksiantį referendumą dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams ir parašų skaičiaus, reikalingo referendumui surengti, sumažinimo triskart – iki 100 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius