Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Prasideda švaros talkos

Miesto mero Andriaus Kupčinsko iniciatyva praėjusią savaitę buvo sudaryta švaros darbų koordinavimo komisija. Jos pirmininku paskirtas administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Gatautis.
Į talkas susirinkę miestiečiai bus nemokamai aprūpinti šiukšlių maišais, kuriuos po atliktų švarinimo darbų išveš „Kauno švara“.
Į talkas susirinkę miestiečiai bus nemokamai aprūpinti šiukšlių maišais, kuriuos po atliktų švarinimo darbų išveš „Kauno švara“. / „15min” nuotr.

Kovo 30-ą miesto savivaldybėje vyko komisijos pasitarimas dėl tvarkos ir švaros talkų mieste. Pasitarime dalyvavo 39 asmenys. Tai Komunalinio ūkio, Aplinkos apsaugos skyrių, seniūnijų UAB „Kauno švara“ atstovai ir kiti. „Kaip ir kiekvieną pavasarį didelį dėmesį skirsime miesto švarai ir tvarkai. Surengsime kelias visuotines talkas, manau, kauniečiai neatsisakys jose dalyvauti, nes apsišvarinti tiesiog būtina. Pirmoji talka vyks balandžio 18 d.“, – sakė pasitarimo pirmininkas administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Savivaldybės darbuotojai taip pat aktyviai dalyvaus miesto švarinimo talkose. Jie balandžio 8 dieną, nuo 15 val., dirbs Ąžuolyno parke, kur grėbs lapus, rinks šiukšles ir remontuos sulūžusius suoliukus. Skirtingai negu praėjusiais metais, savivaldybės darbuotojai dirbs ne vienoje vietoje, o seniūnijose, kuriose reikia darbo rankų.

Šiuo metu labai nešvaru mikroautobusų galutinėse stotelėse. Jas turi susitvarkyti šių įmonių savininkai. Teritorijos prie daugiabučių taip pat turi būti sutvarkytos. Dabar daugiabučių gyventojams pasirūpinti teritorijų švara yra trys būdai: 1. Teritorijas tvarkyti patiems. 2. Samdyti UAB „Kauno švara“ ir sumokėti. 3. Tartis su daugiabučius administruojančiomis organizacijomis ir joms mokėti. Direktoriaus pavaduotojas Z.Abramavičius sakė, kad kiekviena įmonė, organizacija turi pasirūpinti savo ir greta esančių teritorijų švara. Talkoje dalyvaus nevyriausybinė organizacija „DAROM 2009“.

Pasak Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo A.Bagdono, jau parengtas planas dėl švietimo ir ugdymo įstaigų dalyvavimo talkose: „Mokiniai, vadovaujami mokytojų, visada atlieka daug gražių darbų, tą patį atliks ir šiais metais. Būtų gerai, kad geriausiems talkininkams būtų įteiktos dovanėlės. Po mokinių atostogų teliks pasirinkti gražesnes dienas ir kibti į darbą“.

Iš valstybinės žemės UAB „Kauno švara“ šiukšles išveš už savivaldybės lėšas, o visos kitos organizacijos turi skambinti „Kauno švarai“ telefonu 38 69 43 ir tartis dėl šiukšlių išvežimo į Lapių sąvartyną. Stambiagabarites atliekas patys gyventojai turi vežti į surinkimo aikšteles, esančias Ašigalio g. 20 ir Julijanavos g. 1.

Visi talkininkai šiuo telefonu (38 69 43 ) turi iš anksto susitarti dėl šiukšlių išvežimo – negalima šiukšlių palikti, nes jas vėl išnešios vėjas. „Kauno švara“ turi nemažai automobilių, dirbs pamainomis, todėl nebus jokių nesusipratimų. Talkininkai turi pasistengti, kad padangos, stiklas, šakos ir kitos šiukšlės būtų surūšiuotos. Talkininkams maišų nupirks savivaldybės Komunalinio ūkio skyrius, o išdalys UAB „Kauno švara“ ir seniūnijos.

Informacija apie visas talkas bus publikuojama savivaldybės interneto svetainėje www.kaunas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius