Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 18

Prasidėjo „Maisto banko“ akcija

Ketvirtadienį startavo rudens „Maisto banko“ akcija – prie Fabijoniškių „IKI“ prekybos centro vyko jubiliejinės akcijos atidarymas.
Prasideda "Maisto banko" akcija
Prasideda „Maisto banko“ akcija / Vilniaus Savivaldybės nuotr.

„Malonu, nes mokame vienas kitam padėti  ir žinome, ką tai reiškia - kada gali šiek tiek, nors ir visai nedaug  skirti dėmesio ir padėti  žmonėms, kuriems, deja, šiandien ne taip sekasi, kaip kitiems. Čia susirinko daug gražaus jaunimo,  ir ši akcija  kartu su rėmėjų pagalba bus visada laukiama ir labai svarbi tiems, kuriems mūsų atjautos ir pagalbos tikrai reikia“, – sakė „Maisto banko“ globėjas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Akcijos atidaryme dalyvavę politikai,  verslininkai, visuomenės veikėjai  ragino žmones aktyviai aukoti maisto nepasiturintiems, pirmieji savanoriams įteikė paramai skirtų maisto produktų krepšelius.

Šimtai „Maisto banko“ akcijos atributika pasipuošusių savanorių visame mieste penktadienį išsirikiavo „Iki“, „Rimi“ ir „Maxima“ parduotuvėse. Akcija prasidėjo šiandien, spalio 18 d., 15 val. ir tęsis iki 21 val. Šeštadienį, spalio 19 d., „Maisto banko“ akcijos savanoriai aukotojų parduotuvėse lauks nuo 10 iki 20 val.

„Tai ypatinga savaitė“, – sako „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius. „Spalio 16 d. pasaulis mini Maisto dieną, o spalio 17-oji yra Tarptautinė kovos su skurdu diena. Neatsitiktinai didžiausias paramos maistu rinkimas organizuojamas būtent šiuo metu“.

Statistikos departamento duomenimis, šalyje skurdo riziką patiria kas penktas gyventojas. Krizė skaudžiai palietė kas antrą Lietuvos šeimą. Lietuvos gyventojai maistui išleidžia 29 proc. pajamų. 36,8 proc. lietuvių teigia, kad perkant maistą pagrindinis kriterijus yra jo kaina. „Akivaizdu, kad pagalba maistu mažiausių pajamų šeimoms yra ypač svarbi ir laukiama“, – sako V. Ilgius.

Kasmet plečiasi „Maisto banko“ akcijoje dalyvaujančių miestų ir parduotuvių skaičius – pirmoji akcija vyko 5 miestuose, šiandien – 68-iose vietovėse, dalyvauja –  per 360 parduotuvių.

Akcijose savo pagalbą siūlo vis daugiau savanorių – pavasarį talkino net 6531 savanoris, o rezultatai buvo rekordiniai – surinkta ir išdalinta maisto daugiau nei už 907 tūkst. litų. "Maisto banko" duomenimis, Vilniaus miesto gyventojai akcijos metu paaukoja daugiausiai maisto produktų.

„Maisto banko“ akcija – vienas didžiausių nacionalinių labdaros projektų Lietuvoje. Nuo 2003 metų akcijų metu Lietuvos gyventojai nepasiturintiems nupirkę padovanojo maisto beveik už 9 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius