-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Prastūmė rezoliuciją

„Fronto“ frakcijos lyderis Algirdas Paleckis pateikė miesto tarybai svarstyti rezoliuciją, kurioje sostinės valdžia ragina Seimą sudaryti parlamentinę komisiją sausio 16-osios įvykiams ištirti.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Perskaičius rezoliucijos tekstą iš opozicijos iškart pasipylė kaltinimai A.Paleckio pusėn, esą jis pats buvęs bene kalčiausias riaušių organizatorius. „Stengiamasi pateisinti partiją, kurios užpakalis svyla“, „Kaip mes, kaip taryba, galime būti atsakingi? Aš nedalyvausiu ir su šituo nenoriu turėti nieko bendro“ – replikomis ūžė miesto tarybos salė.

„Ne mes buvom riaušių kaltininkai“, – karštai gynėsi A.Paleckis.

Po valandą trukusių diskusijų ir teksto derinimo taryba pagaliau rezoliuciją priėmė.

Dalis opozicijos, prieš balsuojant už rezoliuciją, paliko tarybos posėdžių salę, tačiau kvorumo suardyti tarybos nariams nepavyko. Iš 28 salėje likusių tarybos narių 20 balsavo „už" – rezoliucija patvirtinta.

Opozicija iš karto atsiribojo nuo priimto dokumento. „Svarstau, kad reikėtų parengti naują rezoliuciją į Jungtinių Tautų organizaciją“, – ironizavo opozicijos atstovas Vidas Urbonavičius.

Rezoliucijos tekstas:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba yra susirūpinusi dėl blogėjančios ekonominės ir socialinės padėties šalyje ir ją lydinčio socialinio nestabilumo.

2009 m. sausio 16 d. įvykusio mitingo prie Lietuvos Respublikos Seimo rūmų metu specialiosios pajėgos panaudojo smurtą ir ginkluotą jėgą prieš susirinkusius žmones. Dešimtys mitingo dalyvių buvo sužaloti guminėmis lazdomis, dujomis bei policijos naudojamomis guminėmis kulkomis. Daug žmonių buvo suimta.

Vilniaus miesto savivaldybė, išduodama leidimą viešam renginiui, prisiima dalį atsakomybės kartu su organizatoriais už jo dalyvių saugumą, todėl, siekdami užkirsti kelią smurtui, reikalaujame sudaryti parlamentinę tyrimo komisiją 2009 m. sausio 16 d. įvykiams ištirti, į kurią būtų įrašyti ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai bei savivladybės specialistai, taip pat visuomeninių organizacijų nariai.

Vilniaus miesto taryba mano, kad ginkluotos jėgos ir specialiųjų priemonių panaudojimas Vilniaus mieste, iššaukęs psichologinius ir fizinius susirinkusiųjų sužalojimus, yra neadekvatus ir neproporcingas mitinguojančiųjų sukeltiems viešosios tvarkos pažeidimams. Dėl atskirtų asmenų provokacinių ir chuliganiškų veiksmų negali būti taikoma kolektyvinė atsakomybė ir bausmė visiems mitingo dalyviams.

Vilniaus miesto taryba mano, kad atsakomybė už susidariusią padėtį tenka valdžioje esančioms politinėms jėgoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius