Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

Pratęsta kibernetinių incidentų pasekmių valdymo grupės veikla

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pasirašė įsakymą, kuriuo sudarė galimų kibernetinio saugumo incidentų pasekmių valdymo grupę ir patvirtino jos sudėtį bei darbo reglamentą.
Programišius
Programišius / 123rf nuotr.

Kibernetinio saugumo incidentų valdymas lieka svarbus klausimas ir pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai.

Ši grupė savo veiklą pradėjo praėjusių metų viduryje Lietuvai ruošiantis pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Pagrindinis jai keliamas tikslas buvo užtikrinti maksimalų informacinį saugumą pirmininkavimo procesui ir renginiams. Grupės veikla pasiteisino pirmininkavimo laikotarpiu, tad buvo priimtas sprendimas tęsti jos veiklą ir toliau.

„Kibernetinio saugumo incidentų valdymas lieka svarbus klausimas ir pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai. Viešojo ir privataus sektorių atstovų bendradarbiavimas, veiksmų koordinavimas yra būtinas siekiant užtikrinti operatyvų ir efektyvų reagavimą į galimus kibernetinio saugumo incidentus,“ – sako vidaus reikalų ministras D.A.Barakauskas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dailis Alfonsas Barakauskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dailis Alfonsas Barakauskas



Pagal patvirtintą naują grupės darbo reglamentą pagrindinis grupės uždavinys – nuolat koordinuoti grupės narių atstovaujamų įstaigų ir organizacijų veiksmus siekiant valdyti galimai kilsiančių kibernetinio saugumo incidentų pasekmes, koordinuoti incidentų šalinimo veiklas, dalyvauti užtikrinant visuomenės informavimą apie incidentus ir jų šalinimą.

Grupės sudėtyje yra tiek viešojo sektoriaus, tiek privačių kompanijų, veikiančių telekomunikacijų ir kibernetinio saugumo srityje, atstovų – Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų, Informatikos ir ryšių departamento prie VRM, Ryšių reguliavimo tarnybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, VĮ „Infostruktūra“, Tarptautinės informacinių sistemų audito ir valdymo asociacijos ISACA, asociacijos „Infobalt“, TEO LT ir UAB „Vardas. Lt“. Grupės vadovu paskirtas Informatikos ir ryšių departamento prie VRM direktorius Gintaras Čiurlionis.

Grupei pavesta užtikrinti grupės narių atstovaujamų įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimo koordinavimą kibernetinių incidentų metu, suvaldant ir šalinant jų pasekme, esant poreikiui teikti pasiūlymus ir rekomendacijas vidaus reikalų ministrui, kitoms valstybės institucijoms ir įstaigoms bei ūkio subjektams dėl skubių veiksmų, būtinų siekiant suvaldyti incidentų pasekmes ir juos pašalinti, taip pat užtikrinti visuomenės informavimą apie incidentus, jų pasekmių valdymą ir šalinimą.

Pagal patvirtintą reglamentą grupės posėdžiai turės vykti ne rečiau kaip kartą per du mėnesius, o gavus informacijos apie galimą incidentą, vykstant ar įvykus incidentui bus nedelsiant šaukiami grupės vadovo kvietimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius