Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 09

Preilos botelių byla šiemet nebus baigta

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį grįžo prie Preilos botelių bylos, kurią atnaujinti prašo neteisėtus statinius Kuršių nerijoje statę verslininkai.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šios istorijos pabaigos šįmet dar nebus, rašo "Lietuvos rytas", nes teismas nenusprendė, ar bus atnaujintas bylos nagrinėjimas.

Į posėdį negalėjo atvykti Neringos savivaldybės advokatas, o beveik visi proceso dalyviai mano, kad jo dalyvavimas būtinas. Kitas teismo posėdis numatytas 2011 metų sausio viduryje.

Dėl botelių Preiloje bylinėjamasi 5 metus. Nors Aukščiausiasis teismas dar balandį paskelbė neskundžiamą nutartį, kad minėti statiniai turi būti griaunami, bendrovė "Sabonio klubas ir partneriai" surado galimybių bylinėtis toliau ir pateikė prašymą atnaujinti procesą šioje civilinėje byloje.

Bendrovės advokato Gintaro Černiausko teigimu, atnaujinti procesą yra trys motyvai. Pirma - neaišku, kiek yra Kuršių nerijos nacionalinio parko plano tomų - 18 ar 19. Antra - esą buvo ribojamos galimybės susipažinti su šiuo dokumentu. Ir trečia - į bylos nagrinėjimą trečiaisiais asmenimis nebuvo įtraukti gretutinio sklypo Preiloje savininkai.

Tačiau gretimo sklypo savininkas į procesą nenori būti įtrauktas.

Bendrovės savininkai yra sakę, kad jei pastatus turėtų nugriauti, kreiptųsi į Europos žmogaus teisių teismą Strasbūre ir iš valstybės reikalautų milijoninių sumų.

Teismų slenksčiai minami dėl septyniolikos Preiloje iškilusių pastatų. Neringiškių teigimu, kai kuriuose jų vasarą gyveno žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius