Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 28

Prekyba eglutėmis sunkmečio nepajuto

Šiais metais kalėdinių puošmenų – eglučių – parduota tiek pat, kiek ir ankstesniais metais. Taip teigė Kretingos miškų urėdija, pajūrio regiono gyventojams pardavusi apie 4 tūkst. eglučių.
Susidomėjimo sulaukė nemokamai dalijamos eglių šakelės.
Susidomėjimo jomarke sulaukė nemokamai dalijamos eglių šakelės. / G.Kubiliūtės nuotr.

„Dar nesame tiksliai suvedę duomenų, bet jau matome, kad prekyba buvo panaši, kaip ir per praeitų metų šventes“, – sakė urėdas Antanas Baranauskas.

Ir šiemet pirkėjus labiausiai viliojo 1,5–2 metrų aukščio medeliai.

Aktyviausia prekyba vyko dieną prieš Kūčias. Tuomet parduota daugiausiai eglučių. Eglučių prekyba darsyk atgis, kai Kalėdas švęs provoslavai.

Prieš didžiąsias metų šventes urėdija buvo užsimojusi jomarko Turgaus gatvėje metu padalyti klaipėdiečiams šakų. Planuota, kad nemokamas šakeles pasipuoš tūkstantis šeimų. „Bet dalybos buvo labai sėkmingos ir teko atsivežti dar 500 šakų. Visas šakas išdalinti netrukome pustrečios valandos”, – teigė A.Baranauskas.

Šia akcija skatinta pasipuošti namus šakomis, nepraretinant eglynų.

Prabėgus šventėms miškininkai ragina nenumesti medelių kur papuola. „Jas galima panaudoti kurui. Jei nėra galimybės pristatyti į surinkimo vietą – tada pakanka jas susmulkinti ir išmesti į konteinerį, kad nesimėtytų kiemuose. Būna gaila, kai žmonės šitaip kruopščiai renkasi eglę, o paskui tiesiog išmeta pro langą, kai jau atsibosta. Tai didžiulė nepagarba“, – tvirtino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius