Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 07

Prekybos prie kapinių rebuse – daugiau aiškumo

Užvirusias aistras dėl prekybos gėlėmis ir žvakėmis prie Klaipėdos Lėbartų kapinių ketinama išnarplioti dar šį pavasarį.
Prekybą prie kapinių gali administruoti savivaldybė arba turgus.
Prekybą prie kapinių gali administruoti savivaldybė arba turgus. / „15min“ nuotr.

Kad būtų įteisinta legali prekyba, būtina įregistruoti aikštelę. Anot Klaipėdos vicemerės Juditos Simonavičiūtės, tai jau baigiama padaryti.

Vėliau bus sprendžiama, kas administruos šią aikštelę. Svarstomi du variantai: prekybos vietos bus patikėtos pačiai uostamiesčio savivaldybei arba Naujajam ar Senajam turgui.

Jei administruotų savivaldybė, reikėtų skelbti konkursą, o sutartis su laimėtoju būtų pasirašoma trejiems metams. Miesto valdžiai reikėtų įrengti prekybos vietas, kurios biudžetui atsieitų apie 80 tūkst. litų.

Jei administruotų turgus, tada būtent jam prekeiviai mokėtų rinkliavą. Pasak J.Simonavičiūtės, mokesčiai turėtų išlikti panašūs, kaip ir šiuo metu. Turgus taip pat turėtų pasirūpinti prekyviečių įrengimu.

Kuris variantas tinkamesnis, turės nuspręsti tarybos kolegija. Jos posėdis planuojamas šią savaitę. Apsisprendus kolegijai savivaldybės administracija rengs projektą ir siūlys patvirtinti tarybai. Prie Lėbartų kapinių prekiauja daugiau nei trisdešimt žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius