Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 07

Premijos – už darbą naktimis ir savaitgaliais (atnaujinta 17.52 val.)

Vyriausybės kanclerio postą praktiškai jau paliekantis Valdemaras Sarapinas tikina, jog nenorėjo pakenti naujosios Vyriausybės taupymo planams. Tačiau 103 tūkst. litų premijų gruodį kanceliarijos darbuotojams jis esą išmokėjo nenusižengdamas įstatymui.
Kitą savaitę turėtų paaiškėti, kokie nauji moeksčiai užguls mūsų pečius.
Premijos neva buvo mokamos už gerą darbą. / „Scanpix“ nuotr.

Portalas 15min.lt jau rašė, jog nepaisant raginimų valstybės lėšas eikvoti labai taupiai, 25 Vyriausybės kanceliarijos darbuotojams gruodį buvo išmokėta 103 tūkst. litų premijų, – vidutiniškai po 4100 litų kiekvienam. Iš viso Vyriausybės kanceliarijoje dirba apie 270 žmonių, tačiau premijomis pamaloninti 25.

V.Sarapinas, pats norėjęs pasiteisinti prieš žiniasklaidą,  teigė, jog  15 darbuotojų premijas gavo už tai, kad jų  tarnyba Gedimino Kirkilo Vyriausybėje buvo įvertinta labai gerai. Dar 9 darbuotojai paskatinti už ypatingos svarbos užduočių vykdymą, taip pat premijuota viena į pensiją išeinanti darbuotoja. 

„Tai nebuvo ignoravimas, tai nebuvo ketinimas pakenkti naujajam premjerui ir naujajam ministrų kabinetui“, – sakė V.Sarapinas. Ir čia pat pridūrė, jog sunkmečio laikotarpiu tų pinigų išmokėti gal ir nereikėję, tačiau esą juos gavo patys geriausieji, kurie dirbo naktimis ir savaitgaliais.  V.Sarapinas, nors šiandien ir užsuko į Vyriausybę,  dabar atostogauja. Todėl, premjero A.Kubiliaus teigimu, pasiaiškinti jam teks grįžus iš atostogų.

Tuo tarpu V.Sarapinas, kuris turėtų kuo greičiau užleisti vietą naujajam A.Kubiliaus Vyriausybės kancleriui,  jau puoselėja planus išvažiuoti ambasadoriauti į Indiją. Žurnalistams  jis nepaneigė, kad dėl jo kandidatūros vyksta svarstymų. Jei tik pasiūlymas vykti į Indiją bus, V.Sarapinas teigė neatsisakysiąs.

Informacijją, kad V.Sarapinas gali išvykti į Indiją, iš dalies patvirtino pranešimas, kad jam jau tiesiamas kelias į diplomatinę tarnybą. Kaip praneša BNS, prezidentas Valdas Adamkus, atsižvelgdamas į užsienio reikalų ministro teikimą, antradienį pasirašė dekretą, kuriuo V.Sarapinui suteikė nepaprastojo pasiuntinio ir įgaliotojo ministro diplomatinį rangą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius