Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Premjeras A.Kubilius: dabar tinkamas metas leisti pinigus ir pirkti

Premjeras A.Kubilius savo gimtadienio dieną davė interviu LNK laidos „Kryžminė ugnis“ vedėjui Raigardui Musnickui.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Premjeras Pinigai

Atsakydamas į klausimą, ar giliai duobėje šiuo metu yra Lietuvos ekonomika, premjeras atsakė, jog esame giliai dugne. Tačiau kai kurie požymiai jau rodo, kad pradedame ropštis iš duobės. Ir netgi lenkiame kaimynines šalis per paskutinį ketvirtį.

Paklaustas, ką patartų Lietuvos žmonės – leisti pinigus ar taupyti juos kojinėse – A.Kublius nusijuokė: „Aš neturiu didelių santaupų. Bet bendra logika čia paprasta. Jei esame dugne, tai daugelis žmonėms rūpimų kainų nukritusios. Tad dabar tinkamas laikas pirkti ar statyti. Bankų palūkanos (VILIBOR) nukritusios į 2007 m. spalio-lapkričio lygį, kaip vartojome dar labai daug ir statėmės namus. O nekilnojamo turto kainos nusileidusios gerokai žemiau iki 2005–2006 m. Taigi, tikrai jau apsimoka galvoti apie investavimą. Jei turite susitaupę pinigų, juos išleisti tinkamas metas“.

Į klausimą, kaip jo uošvė (beje, E.V.Žaidienė pagarsėjusi skandalu dėl nekilnojamo turto – red. past.) sako apie pensijų mažinimą, premjeras išsisuko, kad nieko nesako, bent jau nedejuoja.

„Pastaruoju metu sulaukiu pensininkų skambučių ir laiškų, kuriuose jie sako, kad valstybė pavojuje, todėl, „jeigu reikia mažinkite pensijas“. Mane labiausiai jaudina ir sugraudina, kai tokius laiškus rašo (buvę) tremtiniai. Jie rašo „kokia čia krizė – va tremtyje prie Laptevų tai buvo krizė, bet mes atlaikėme“,– atviravo premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius