Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 05

Premjeras Algirdas Butkevičius apie apkaltą Neringai Venckienei: Seime nesirodantys žmonės negali būti Seimo nariais

Naujajai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei pareiškus, kad nebūtina rengti apkaltos Seime nuo balandžio nesirodančiai „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnei Neringai Venckienei, premjeras Algirdas Butkevičius tvirtina, kad darbe nesirodantys parlamentarai negali išlaikyti mandato.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Žmonės, kurie nedirba Seime, jokiu būdu negali būti Seimo nariais, – šeštadienį per Socialdemokratų partijos tarybos posėdį žurnalistams teigė Vyriausybės vadovas. – Tuo labiau, kad ji išvažiavusi iš Lietuvos, ir neaišku, kur pasislėpusi. Kiekvieną žmogų atleidžia iš darbo, jeigu jis sykį vieną dieną praleidžia. Turime tvirtą nuomonę ir jos laikysimės.“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius sakė kalbėjęs šiuo klausimu su Seime dirbančiais socdemais. Iniciatyvai dėl apkaltos jie pritaria.

Kaip portalas 15min.lt jau rašė, L.Graužinienė nemano, kad reikia pradėti apkaltos procedūrą N.Venckienei. Vos išrinkta Seimo pirmininke ji pareiškė, kad reikia elgtis pagal Konstituciją. „Tikrai neturime vadovautis Darbo kodeksu“, – pabrėžė „darbietė“.

Seimo Teisės departamentas pateikė išvadą, kad, pagal dabar galiojančius teisės aktus, yra pagrindas pradėti apkaltos N.Venckienei procedūrą. Tam pritarė ir ligšiolinis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Pirmiausia prokuratūra ir kitos institucijos turi atlikti darbą, tada galėsite užduoti šį klausimą (ar paisys Teisės departamento išvados – red. past.). Kol jos neatliko savo darbo, į Seimą šis klausimas nebus perkeltas“, – sakė L.Graužinienė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreta Graužinienė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Loreta Graužinienė

Seimo pirmininkė pažadėjo siūlyti parengti Konstitucijos pataisas, kad būtų, jos žodžiais, vieną kartą ir visiems laikams įtvirtintas Seimo nario atšaukimo mechanizmas.

Opoziciniai konservatoriai pritarė, kad pusmetį Seime nesirodančiai „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei N.Venckienei būtų rengiama apkalta.

Pastarąjį kartą Seime N.Venckienė buvo pasirodžiusi balandžio pradžioje, dar prieš balsavimą dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo. Gegužės 9 d. buvo paskelbta moters paieška. Neseniai pareigūnai pranešė nustatę politikės buvimo vietą. Manoma, kad N.Venckienė yra Čikagoje, tačiau kol kas nepavyksta jos surasti ir įteikti kvietimo į apklausą prokuratūroje.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia buvusią teisėją apklausti, nes įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė teismo sprendimo skubiai perduoti dukterėčią mamai Laimutei Stankūnaitei, pernai gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama mergaitę ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius