-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Premjeras Algirdas Butkevičius pasiryžo priversti visus koalicijos partnerius pasisakyti už eurą

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius sako nesijaučiąs kaltas dėl to, kad kiti koalicijos partneriai pasisako prieš euro įvedimą. Anot jo, euro įvedimas yra numatytas Vyriausybės programoje, todėl visi valdančiosios koalicijos partneriai šiuo klausimu turi kalbėti vienu balsu. Įtikinti koalicijos partnerius premjeras tikisi antradienį vyksiančioje valdančiųjų politinėje taryboje.
Algirdas Butkevičius ir Loreta Graužinienė
Algirdas Butkevičius ir Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Bus pristatyta euro agitacinė medžiaga, bus nubrėžti euro įvedimo privalumai arba trūkumai. Tame pristatyme dalyvaus Lietuvos banko valdybos pirmininkas kartu su finansų ministru. Aš manau, kad daugeliui politikų reikalinga tokia informacija, kad jie išsamiai susipažintų, įsigilintų ir galėtų užduoti klausimų“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo pirmininke, Darbo partijos vadove Loreta Graužiniene sakė premjeras.

Jis tikino, kad koalicijos partneriai ir iki šiol buvo pakankamai informuoti dėl euro įvedimo plano, nes tai numatyta Vyriausybės programoje. A.Butkevičius įsitikinęs, kad dabar kitos valdančiosios partijos nebegali persigalvoti ir pradėti agituoti prieš eurą.

„Aš jokių kalčių neprisiimu. Vyriausybės programoje yra nurodyta. Gal trūko kai kam informacijos. Mes tą informaciją pateiksime. Pagal Konstituciją, Vyriausybė privalo vykdyti savo programoje numatytas priemones ir jokių čia kaltų ieškoti nereikia. Tai yra vienas iš mano ambicingų planų ir aš esu tos nuomonės, kad 2015 m. Lietuva turės eurą“, – griežtai tvirtino A.Butkevičius.

Jis dar kartą pakartojo manąs, kad jo partneriai koalicijoje prieš eurą pasisako tik siekdami pasikelti savo reitingus.

„Tai ne vien tik kai kurių Darbo partijos politikų išsakomos mintys, yra ir kitų partijų lyderiai, kurie yra koalicijoje, anksčiau pasisakę dėl referendumo. Aš manau, kad mes turime vieną kartą priimti galutinį sprendimą, susitarti ir būti vieningi“, – teigė jis.

„Kelsiu šį klausimą antradienį reikalaudamas, kad būtų vieningai kalbama visoje valdančiojoje daugumoje ir kad visi Vyriausybės programoje numatyti tikslai būtų įgyvendinami kartu ir nebūtų politikuojama tam tikrų mūsų partijų, esančių koalicijoje, tam, kad užsitarnautų  politinius reitingus“, – pridūrė jis.

Tarsis iš naujo

Atsakydama į premjero kritiką L.Graužinienė tikino, kad ji reitingams tikrai nedirba.

„Nesuprantu dėl reitingų. Aš jau ne vieną kartą esu sakiusi, kad nei kaip Seimo, nei kaip Darbo partijos pirmininkė, dėl reitingų nedirbu. Dirbu Lietuvos žmonėms, vykdome Vyriausybės programą, Darbo partijos programą ir dirbame dėl to, kad Lietuvos žmonėms būtų lengviau gyventi,  kad jie gautų tinkamą atlygį ir būtų grąžintos jiems skolos“, – gražbyliavo L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė neatsakė, ar premjero pareiškimas, kad pasisakydama prieš eurą ji elgiasi nesolidžiai ir siekia pigaus populiarumo, ją žeidžia.

Ji pripažino pati kol kas esanti skeptiška euro įvedimo klausimu, tačiau pabrėžė, kad „Darbo partijos pirmininkas tai nėra visa Darbo partija“. Pasak L.Graužinienės, euro įvedimą „darbiečiai“ dar ketina svarstyti ir tik tada tarti lemiamą žodį.

„Mes tikimės ir skaičiavimų, ir viso plano, ir ekonominio pagrindimo. Tuomet grįšime į partijų tarybas ir dar kartą kalbėsimės su partiečiais. Esu Darbo partijos pirmininkė, į pareigas žiūriu labai atsakingai, todėl turiu grįžti ir tą informaciją pateikti Darbo partijos tarybai, prezidiumui, kad vyktų partinė diskusija dėl terminų, skaičiavimų, pliusų ir minusų. Tikiu, kad visi koalicijos partneriai ras bendrą sutarimą“, – teigė L.Graužinienė.

Anksčiau L.Graužinienė priekaištavo, kad su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, todėl šiuo klausimu dar reikia smarkiai diskutuoti.

Kita koalicijos partija „Tvarka ir teisingumas“ anksčiau teigė, kad ruošiasi inicijuoti referendumą dėl euro, tačiau iniciatyva nebuvo įgyvendinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius