-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 08 20

Premjeras Algirdas Butkevičius: tokio lygio korupcijos nesitikėjau

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia nesitikėjęs, kad valstybės įmonėje Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra taip įsišaknijusi korupcija ir apgailestavo, kad žemės ūkio ministrė iškart nesiėmė ryžtingų veiksmų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aišku, kad tokio lygio korupcija būtų šitoje agentūroje tikrai to nesitikėjau, bet jau turėjau informacijos iš Viešųjų pirkimų tarnybos, kad kažkuris vienas įvykęs konkursas dėl tam tikro viešinimo buvo įvertintas neigiamai, buvo prašoma jį stabdyti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis teigė po to iškart kalbėjęs su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, kuri prižadėjo pakeisti agentūros vadovę ir kai kuriuos darbuotojus.

„Matyt, reikėjo pasielgti šiek tiek ryžtingiau, atsakingiau, ir tie žmonės turėjo būti atleisti jau anksčiau, gavus pirmuosius signalus“, – sakė A.Butkevičius.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad dėl įtarimų kyšininkavus sulaikė agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą ir buvusią direktorę Rasitą Kraujelytę–Noreikienę, kuri agentūroje nebedirba nuo birželio. Taip pat sulaikyta dviejų įmonių savininkė K.K., ji įtariama valdininkų papirkimu.

Įtariama, kad minėti valstybės tarnautojai ir verslininkė sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė apie 128 tūkst. eurų. Už tai verslininkė atsilygindavo dovanų kuponais ir iš viso „padovanojo“ (davė kyšių) apie 10 tūkst. eurų vertės kuponų. 

STT pareigūnai taip pat atskleidė, kaip dovanų kuponai buvo keičiami į grynuosius pinigus. Korupcija įtariami valstybės tarnautojai, gavę dovanų kuponus, už juos įsigydavo prekių (pavyzdžiui, brangius kailinius), kurias vėliau grąžindavo, o už parduotuvėms grąžintas prekes gaudavo grynuosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius