Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Premjeras: Artūras Zuokas turi suvokti savo atsakomybę dėl šilumos kainų

Vilniaus meras Artūras Zuokas turi imtis priemonių Vilniuje staiga išaugus šilumos suvartojimui, nors tam nematyti objektyvių priežasčių, sako premjeras Andrius Kubilius.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neturiu daug ką atsakyti merui, kuris užmiršta, kad jis yra Vilniaus savivaldybės vadovas ir jis atsakingas už šilumos ūkį Vilniaus mieste. Kitose savivaldybėse problemų nėra su merų suvokimu, ir todėl galbūt ir situacija yra geresnė“, – interviu Žinių radijui sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas stebėjosi, kaip sostinėje šilumos suvartojimas galėjo išaugti, nors visoje Lietuvoje jis išliko stabilus, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, o ir orai nebuvo prastesni.

„Vilniaus miestas šiame sezone išsiskiria tuo, kad lyginant šių metų lapkričio mėnesį su praėjusių metų lapkričio mėnesiu, nors temperatūros buvo visiškai beveik tokios pačios, Vilniaus mieste šilumos suvartojimas, kiek buvo patiekta ir sunaudota šilumos, yra išaugęs nuo 14 iki 17 proc., o kituose miestuose per metus šilumos vartojimas sumažėjęs, todėl Vilniaus miesto savivaldybės vadovas turėtų labai aiškiai suvokti savo atsakomybę ir ieškoti realių priežasčių, kodėl Vilniaus mieste šilumos vartotojai pastatyti į diskriminuojančią situaciją ir greitai imtis sprendimų visų vilniečių labui“, – kalbėjo A.Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad tai, kas vyksta sostinėje su šilumos kainomis, yra įžūlaus piktnaudžiavimo rezultatas, o atsakomybę turėtų prisiimti Vilniaus savivaldybė.

A.Zuokas teigia, kad dideles šildymo kainas lemia dabartinių valdančiųjų neveiklumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius