Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Premjeras: Dainius Kreivys skyrė paramą mokykloms, ne verslui

Premjeras Andrius Kubilius priima ūkio ministro Dainiaus Kreivio ir LVPA vadovės Dianos Vilytės paneigimą dėl publikacijų spaudoje, kuriose ministras kaltinamas, esą suteikė paramą savo motinos įmonėms, teigiama pranešime spaudai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Ūkio ministras paaiškino, kad skyrė devynis šimtus milijonų litų trijų šimtų Lietuvos mokyklų renovacijai. Verslas paramos negavo – paramą gavo mokyklos,“ – pasakė Ministras Pirminkas Andrius Kubilius.

Viešųjų pastatų renovavimo programa nėra parama verslui – pinigai skirti mokykloms atnaujinti. Konkursus atrinkti įmones atlikti renovavimo darbus organizavo savivaldybės. Ūkio ministras konkursų rezultatams įtakos negalėjo turėti. Įvykus konkursams, ministras D. Kreivys pasirašė pinigų skyrimą trijų šimtų mokyklų sąrašams.

„Interesų konflikto nematau. Jei dar yra abejonių, jas turi išsklaidyti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija“, – teigia Premjeras. Jo nuomone, publikacijos, kuriose parama mokykloms painiojama su parama verslui, pirmiausia yra ženklas, kad ne už kalnų rinkimai.

„Beveik milijardas litų mokyklų renovacijai, ir dar per krizę – tai didžiulis pasiekimas, džiaugiamės, kad tai galų gale sulaukė dėmesio, “ – kalbėjo Premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius