Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

Premjeras domėsis studentų pažymėjimų kainomis

Laikraštyje „15min“ trečiadienį paskelbta naujiena, kad studentų pinigais, mokamais už Lietuvos studentų pažymėjimą, spekuliuojama siekiant prisivilioti studentų atstovybes, atkreipė ir parlamentarų dėmesį. Darbo partijos frakcijos seniūnas Seime Vytautas Gapšys per Vyriausybės valandą parlamente premjero Andriaus Kubiliaus teiravosi, kas bus daroma, kad studentų pažymėjimų kainos mažėtų.
Baltijos jūros valstybių  Vyriausybių vadovų susitikimuose pirmininkavo A.Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Nežinau šios problemos, nemačiau tos diskusijos. Perduosiu ministrui, kad aptartume kartu ir pateiktume reikalingus ir tinkamus atsakymus ir sprendimus“, – žadėjo ministrų kabineto vadovas.

15min.lt primena, kad prieš porą dienų internete pasirodė garso įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis bando persivilioti vienos aukštosios mokyklos studentų atstovybę iš konkurentės Lietuvos studentų atstovybių sąjungos, siūlydamas didesnes išmokas už išduodamus studentų pažymėjimus.

Įraše girdėti, kaip D.Dikšaitis derasi su vienos aukštosios mokyklos studentų atstovu dėl galimybės platinti šios mokyklos studentų pažymėjimus. LSS prezidentas taip pat pateikia išskirtinį pasiūlymą, kurio „niekas kitas pas mus (sąjungoje – red. past.) neturi“ – atstovybei skirti 5–10 proc. didesnę sumą už išduodamus pažymėjimus. Perviliojusi atstovybę iš kitos sąjungos, Lietuvos studentų sąjunga sustiprėtų ne tik skaičiumi, bet ir finansiškai, mat dalis už pažymėjimus surenkamų pinigų tenka jai.

Negana to, įraše girdisi, kaip D.Dikšaitis pašnekovui pareiškia, kad dės pastangas, jog studentų pažymėjimai neatpigtų. „Ir mūsų bus pastangos, maksimalios pastangos dedamos, kad ta kaina nemažėtų“, – pareiškė Studentų sąjungos prezidentas.

Šiuo metu naujas Lietuvos studento pažymėjimas (LSP) kainuoja 18 Lt, jį pratęsti – 15 Lt. LSS prezidentas D.Dikšaitis garso įraše atskleidžia, kad iš šios sumos LSS pažymėjimo gamintojams skiria 6 Lt, 4 Lt – atstovybėms, dar 4 Lt skiriami už administravimą, o paskutiniai 4 Lt lieka pačiai sąjungai.

Aukštosios mokyklos studentų atstovui jis siūlo padidinti atstovybei skiriamą dalį už kiekvieną pažymėjimą nuo 4 Lt iki 5–6 Lt. „Bet čia yra minimalus pasiūlymas. Jeigu tu man atneši skaičius, kurie rodo, kad jūs tikrai gaminate ir pratęsiate tikrai daug pažymėjimų, mes galime kalbėti apie palankesnį variantą“, – priduria D.Dikšaitis. Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų skaičius vyrauja nuo kelių tūkstančių iki kelių dešimčių tūkstančių, taigi kalbama apie dešimtis tūkstančių litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius