Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26

Premjeras ir Seimo pirmininkė pagerbė Algirdo Brazausko atminimą

Ketvirtadienį minimos pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko ketvirtosios mirties metinės. Pagerbdami prezidento atminimą Antakalnio kapinėse apsilankė ir ant prezidento kapo padėjo gėlių Socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, kiti A.M.Brazausko artimieji bei bendražygiai.
Bendražygiai pagerbė Algirdo Brazausko atminimą
Bendražygiai pagerbė Algirdo Brazausko atminimą / BFL nuotr.

„Praėjo ketveri metai po to, kai šviesaus atminimo prezidentas Algirdas Brazauskas paliko mus, tačiau jo atlikti darbai, jo pasiekimai ir priimtų sprendimų rezultatai šiandien yra aktualūs, labai apčiuopiami – gyvename laisvoje šalyje, kuri yra NATO ir Europos Sąjungos narė, o jos žmonės demokratiški, europietiški, siekiantys šalies ekonominės gerovės. Prezidento A.Brazausko indėlis į tai, ką šiandien turime yra svarus ir neginčijamas. Turime tęsti šios iškilios asmenybės pradėtus darbus, išlaikydami savo širdyse tą meilę žmonėms, kurią skleidė prezidentas“, – sako premjeras.

A.Brazauskas po sunkios ligos mirė 2010 m. birželio 26-ąją.

Pirmojo atkurtos Lietuvos Respublikos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko atminimą tylos minute pagerbė ir Seimas.

„Jo netekome 2010 m. birželio 26 d. Tais metais jam būtų suėję 78-eri. 1992 m. A.M.Brazauskas buvo išrinktas Seimo pirmininku ir pagal naująją Konstituciją pradėjo eiti Lietuvos prezidento pareigas. Kitais metais, 1993 m., per tiesioginius visuotinius rinkimus A.M.Brazauskas buvo išrinktas Lietuvos prezidentu. A.M.Brazauskas vadovavo XII ir XIII Vyriausybėms“, – priminė Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad svarus ir reikšmingas A.Brazausko indėlis buvo Lietuvai stojant į Europos Sąjungą ir NATO.

„A.M.Brazausko gyvenime Lietuvos valstybė, jos žmonės buvo esminis pasirinkimas ir pagrindinis tikslas. Jis visų mūsų atmintyje visada liks kaip iškili, stipri asmenybė, drąsiai prisiėmusi atsakomybę, ir rasdavusi sprendimus sudėtingose situacijose. Kartu jis buvo žmogiškas ir jautrus“, – kviesdama tylos minute pagerbti A.M.Brazausko atminimą kalbėjo L.Graužinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius