Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31 /18:05

Premjeras laukia atsakymų iš J.Oleko apie virtuvės įrankių pirkimą

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį pranešė laukiantis krašto apsaugos ministro Juozo Oleko atsakymų apie kariuomenės brangiai įsigytus virtuvės reikmenis, tačiau vertindamas preliminarius duomenis pabrėžia, kad ministras į problemą reagavo tinkamai.
Algirdas Butkevičius dalyvavo akcijoje „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“
Algirdas Butkevičius dalyvavo akcijoje „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš, kaip ministras pirmininkas, turiu iki galo išsiaiškinti, kad būtų užbaigtas tyrimas, kad būtų galima sudėti visus taškus, gaunant išsamią informaciją iš Krašto apsaugos ministerijos, iš Lietuvos kariuomenės, ir krašto apsaugos ministras šitą informaciją artimiausiu metu man turės pateikti“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

„Aš priimsiu sprendimus pirmiausia dėl tų tarnautojų, pareigūnų, kurie yra atsakingi ir įgalioti vykdyti savo pareigas. O jeigu reikės, ir dėl ministro, bet kol kas pagal turimą informaciją aš matau, kad ministras (...) kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą, ir į Viešųjų pirkimų tarnybą“, – pridūrė jis.

Premjeras teigė, kad prieš dvejus metus kariuomenei perkant lauko virtuvės įrankius, netinkamai sureagavo įstaigos savikontrolė.

„Pirma įsigijo, po to sureagavo“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jis pareiškė, kad Krašto apsaugos ministerija problemą sprendė ir darė tai „negailestingai, netoleruodama tam tikrų specialistų galimai įvykdytų pažeidimų“.

Jis stebėjosi prokurorų veiksmais, tiriant galimą bendrovės „Nota Bene“ sukčiavimą, parduodant virtuvės įrankius, o vėliau, nutraukus tyrimą, jį pradėti jau dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir tik po to, kai Viešųjų pirkimų tarnyba paviešino visą informaciją.

„Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, o kada viešojoje erdvėje kilo vieša diskusija, tas tyrimas kažkodėl yra atnaujintas“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

„Į šitą klausimą generalinis prokuroras turės atsakyti politikams“, – pridūrė jis.

Kilusį ažiotažą dėl virtuvės įrankių pirkimo A.Butkevičius susiejo su artėjančiais Seimo rinkimais.

„Lietuvoje tikriausiai atėjo laikas paaiškinti ir suprasti, (...) kad kiekvienas valstybės tarnautojas, pareigūnas, atliekantis savo pareigas, turintis įgaliojimus priimti sprendimus, jis tuose pačiuose rėmuose turi prisiimti ir atsakomybę“, – sakė premjeras.

„Mes, kaip Lietuva, per 26 nepriklausomybės metus turėjome išmokti ir suprasti, kokia yra vadyba, kokia yra atsakomybė ir aš, kaip ministras pirmininkas, to reikalausiu. Nes aš darau kitą išvadą, kad artėjant Seimo rinkimams prasidėjo tam tikri politiniai niuansai“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius