Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 20

Premjeras nemano, kad Romas Valentukevičius pakenkė VTEK

Premjeras Saulius Skvernelis teigė nemanąs, kad Seimo narės Gretos Kildišienės automobilio istorijoje Romas Valentukevičius pakenkė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) reputacijai.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Tikrai nemanau, kad jis sukompromitavo instituciją vienu ar kitu pareiškimu, komentuodamas situaciją kaip komisijos pirmininkas“, – penktadienį BNS sakė Vyriausybės vadovas.

Jis priminė, kad dėl R.Valentukevičiaus atleidimo turės balsuoti visas Seimas

„Galbūt Seimo pirmininkas turi detalesnę arba platesnę informaciją, tai yra jo teisė tokį siūlymą teikti, bet noriu priminti, kad tai sprendžia Seimas. Tai yra Seimo skiriamas ir atleidžiamas pareigūnas. Seimas prie to klausimo grįš“, – teigė S.Skvernelis.

Paklaustas, kaip pats balsuotų dėl R.Valentukevičiaus atleidimo, tvirtino, kad tuomet ir nuspręsiąs.

Atsistatydinti VTEK pirmininką R.Valentukevičių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas V.Pranckietis paragino su juo susitikęs penktadienį.

Seimo pirmininkas laikosi pozicijos, kad komisijos vadovas pažemino VTEK reputaciją išsakydamas poziciją, jog LVŽS frakcijos seniūno pavaduotoja Greta Kildišienė nesupainiojo interesų istorijoje, kai jos mama lizingu išsipirko automobilį iš partijos vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ ir automobiliu leido naudotis savo dukrai. Komisija šio klausimo nenagrinėjo, o R.Valentukevičius sako tik pateikęs politikei išaiškinimą.

Pasak parlamento vadovo, R.Valentukevičius turi trauktis dėl vienasmenio sprendimo nepradėti tyrimo. V.Pranckietis žadėjo pats inicijuoti R.Valentukevičiaus atleidimo procedūrą, jei jis per tam tikrą laiką neįteiks atsistatydinimo pareiškimo.

„Agrokoncerno“ advokatas Evaldas Valčiukas ketvirtadienį pasirinktiems žurnalistams parodė išperkamosios nuomos sutarį, kurioje, kaip teigiama, matyti, kad pernai vasarį „Agrokoncerno“ pirktą automobilį Seimo narės motina Vladislava Mikalauskienė planavo įsigyti už 47 tūkst. eurų įskaitant 3 proc. metines palūkanas. Jis turėjo būti išpirktas 2021-ųjų vasarį, naujienų portalo delfi.lt duomenimis, iki šiol sumokėta 22 tūkst. eurų.

Sutartis keliems žurnalistams parodyta, kai tai padaryti paragino premjeras, LVŽS vedlys rinkimuose S.Skvernelis, LVŽS frakcijos atstovai. G.Kildišienė komentarus apie istoriją žada pateikti po Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) patikrinimo. VMI atstovai teigia, jog aiškinasi tiek „Agrokoncerno“, tiek privačių asmenų mokestinių prievolių vykdymą.

„Valstiečių“ frakcijos atstovas Povilas Urbšys portalą delfi.lt informavo, kad V.Mikalauskienė prieš 15 metų buvo gavusi kompensaciją už sūnaus, tarnavusio Prancūzijos svetimšalių legione, žūtį, dar dalį pinigų ji paveldėjo iš savo giminaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius