Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

Premjeras netiesiogiai ragina K.Brazauskienę atsisakyti pretenzijų į rentą

Premjeras Andrius Kubilius leidžia suprasti, kad verslininkė Kristina Brazauskienė galėtų atsiimti savo prašymą dėl valstybinės rentos.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Noriu priminti, kad štai tokių teisės aktų įgyvendinimas priklauso nuo visų subjektų: priklauso ir nuo Vyriausybės, ir nuo pareiškėjų. Aš manyčiau, kad ir pareiškėjai galėtų šitoje situacijoje pergalvoti savo nuostatas“, – ketvirtadienį sakė premjeras, paklaustas, ką mano dėl K.Brazauskienės rentos paaiškėjus naujų faktų apie jos turimą turtą.

Aš nenoriu kaip nors vertinti, tik dar kartą galiu pakartoti, kad teisė, teisės paragrafai ir teisingumas ne visada sutampa“, – kalbėjo A.Kubilius.K.Brazauskienė liepą kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, prašydama rentos, mat nebegauna darbo užmokesčio ir nebeturi draudžiamųjų pajamų. Ji yra sakiusi, kad atsisakė pareigų viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“, tačiau tebėra jo akcininkė.

Žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad velionio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė verslininkė K.Brazauskienė valstybinės rentos paprašė praėjus vos savaitei po to, kai beveik už 14 mln. Lt pardavė jai priklausantį sklypą ir iš šio sandorių praturtėjo 6 mln. Lt.

„Aš nenoriu kaip nors vertinti, tik dar kartą galiu pakartoti, kad teisė, teisės paragrafai ir teisingumas ne visada sutampa. Ir šiuo atžvilgiu teisės paragrafų įgyvendinimas reikalauja, kad teisingumo principus vertintų visi to proceso dalyviai“, – kalbėjo A.Kubilius.

Premjeras priminė, kad Vyriausybė jau įžvelgė įstatymų spragų, kai valstybės rentos tam tikrai grupei asmenų gali būti skiriamos, jei jie negauna atlyginimo už darbo santykius, nors gauna dideles pajamas iš kitų šaltinių. Šias spragas Vyriausybė siekia panaikinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius