Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 25

Premjeras nemato A.Valinsko kultūros ministru, šis atsiima savo kandidatūrą (atnaujinta 15.54 val.)

Premjeras Andrius Kubilius neketina teikti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovo Arūno Valinsko kandidatūros į kultūros ministrus.
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Premjeras

Tokią pozicija premjeras išsakė, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė neketinanti pritarti A.Valinsko skyrimui kultūros ministru, o šis šalies vadovei atsikirto įžeidžiamais epitetais.

„Premjeras buvo sakęs, kad per savaitgalį ketinama ieškoti išmintingų sprendimų, bet penktadienį ir šeštadienį pasirodė, kad žodžiai ir veiksmai nėra itin išmintingi. Todėl kyla klausimas, kokia prasmė teikti A.Valinsko kandidatūrą į kultūros ministrus“, – BNS sekmadienį sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Valdančios Tautos prisikėlimo partijos lyderis A.Valinskas, penktadienį pavadinęs prezidentės nuomonę „įžeistos bobos pozicija“, šeštadienį pareiškė nematąs pagrindo atsiprašyti.

A.Valinskas pareiškė tokiu posakiu norėjęs „parodyti valstybės situaciją“, t. y. kad „didžiuliais žingsniais einama autoritarinio režimo link“, ir nemanantis, kad tai buvo nepagarba šalies vadovei.

Premjeras anksčiau žadėjo gerbti Tautos prisikėlimo partijos siūlymą kultūros ministrą Remigijų Vilkaitį pakeisti A.Valinsku. Tačiau prezidentė pareiškė, kad visuomenės pasitikėjimo neturintis A.Valinskas ministru būti netinka.

Lietuvoje ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą Tautos prisikėlimo partijai priklauso kultūros ir aplinkos ministrų postai. Partija, kurios branduolį sudarė daugiausia buvusios pramogų verslo žvaigždės, dabar Seime turi 7 atstovus.  

Atnaujinta 15.54 val. A.Valinskas nusprendė atsiimti savo kandidatūrą į kultūros ministrus, pranešė Lietuvos radijas. Jis teigia, kad kita kandidatūra premjerui bus pateikta pirmadienį. Lietuvos radijui A.Valinskas sakė galbūt dar sekmadienį informuosiantis premjerą apie apsisprendimą. „Tikrai nereikalausiu, kad būtų nesurandama kandidatūra. Kitą kandidatūrą mes pateiksime jau rytoj, manau, kad premjeras ją galės teikti prezidentei“, – sakė A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius