Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27

Premjeras pateikė prezidentei Audronės Pitrėnienės kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministro postą

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį oficialiai pateikė prezidentei „darbietės“ Audronės Pitrėnienės kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministro postą.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai BNS patvirtino premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė. Ji taip pat teigė, kad A.Butkevičius yra gavęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymą dėl A.Pitrėnienės.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar antradienį buvo susitikusi su Darbo partijos kandidate į švietimo ir mokslo ministres, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke A.Pitrėniene.

Švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš pareigų balandžio pabaigoje atsistatydinus Dainiui Pavalkiui.

Švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš pareigų balandžio pabaigoje atsistatydinus Dainiui Pavalkiui. Tai padaryti jį ragino Darbo partijos taryba, nusprendusi, kad buvęs ministras nevykdė Darbo partijos ir Vyriausybės programos.

Iš pradžių naujuoju švietimo ir mokslo ministru Darbo partija siūlė Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą, tačiau prezidentė atmetė jo kandidatūrą motyvuodama slapta STT pažymoje pateikta informacija. Jis pats vėliau atsisakė kandidatuoti.

Tuomet į šias pareigas buvo pasiūlytas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovas Edmundas Vaitekūnas, tačiau jis pats nusprendė atsisakyti kandidatuoti, šią savaitę patvirtino premjeras.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius