Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 10 /12:03

Premjeras pateikė Artūro Meliano kandidatūrą į vidaus reikalų ministro pareigas

Premjeras Andrius Kubilius antradienį prezidentei pateikė parlamentaro Artūro Meliano kandidatūrą į vidaus reikalų ministro pareigas, BNS patvirtino premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.
Artūras Melianas
Artūras Melianas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojas A.Melianas vėliau antradienį turėtų susitikti su prezidente Dalia Grybauskaite.

Vidaus reikalų ministro postas tapo laisvas iš jo pasitraukus liberalcentristui Raimundui Palaičiui, kuris sulaukė konservatorių kritikos dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo.

Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius BNS sakė, kad teikdamas A.Meliano kandidatūrą premjeras siekia darnaus koalicijos darbo ir svarbiausių energetikos projektų įgyvendinimo.

Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius BNS sakė, kad teikdamas A.Meliano kandidatūrą premjeras siekia darnaus koalicijos darbo ir svarbiausių energetikos projektų įgyvendinimo.

Pagal teikimą, A.Melianas vidaus reikalų ministru būtų skiriamas nuo kito pirmadienio.

Pats A.Melianas BNS sakė, kad 11 valandą ketina susitikti su prezidente Dalia Grybauskaite. Kandidatas teigė, kad jam labai svarbus premjero pasitikėjimas.

„Man labai svarbu, kad yra išreikštas premjero pasitikėjimas manimi, nors asmeniškai manau, kad ponas Raimondas Šukys yra labai stiprus kandidatas“, – sakė A.Melianas.

Paklaustas apie prioritetinius darbus, A.Melianas paminėjo visuomenės, viešąjį saugumą, išorinių Europos Sąjungos (ES) sienų apsaugą, kovą su prekyba žmonėmis.

Pasiteiravus, ar su premjeru buvo aptarta atleistų FNTT vadovų padėtis, A.Melianas sakė, kad tai galima spręsti teisinėmis priemonėmis. Pasak A.Meliano, kol kas detaliai su Vyriausybės vadovu jis neaptarė ir FNTT pertvarkos.

Pagal Lietuvos Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas ministro pirmininko teikimu.

Premjeras A.Kubilius su A.Melianu buvo susitikęs ketvirtadienį.

A. Melianas 1982 metais baigė Vilniaus prekybos technikumą (dabar – Vilniaus kolegija), Vilniaus universitete 1992 metais baigė ekonomikos, 2000 metais – socialinio darbo studijas.

1997 metais buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku. 2000–2004 metais buvo Seimo nariu, išrinktu pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete, 2000–2001 metais buvo šio komiteto pirmininkas.

2006–2008 metais dirbo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoju.

A. Melianas buvo Lietuvos liberalų sąjungos narys nuo pat jos įkūrimo. Susijungus Lietuvos liberalų, Lietuvos centro ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungoms, tapo Liberalų ir centro sąjungos valdybos nariu.

A. Melianas yra vienas iš 12 Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojų, Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas.

Papildyta. Prezidentės spaudos tarnyba praneša, kad Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė gavo Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus teikimą dėl Artūro Meliano skyrimo į vidaus reikalų ministrus. Šalies vadovė susitiko su premjero teikiamu kandidatu į ministrus ir aptarė vidaus reiklaų sistemos problemas bei svarbiausius darbus.

Sprendimą dėl A.Meliano skyrimo vidaus reikalų ministru Prezidentė priims po to, kai bus baigtas kandidato patikrinimas pagal Korupcijos prevencijos įstatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius