Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Premjeras ragina savivaldybes mažinti biurokratinį aparatą

Premjeras Andrius Kubilius antradienį paragino savivaldybes taupyti mažinant biurokratinį aparatą, o ne atsisakant gatvių apšvietimo.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Centrinėse valstybės institucijose taupome radikaliai ir spaudoje skelbiama, kad vienos ar kitos ministerijos tarnautojai patys priima sprendimus išeiti savanoriškų nemokamų atostogų (...), bet aš negirdėjau nė vienos savivaldybės, kuri rinktųsi panašų būdą. Savivaldybėse tas taupymo vajus, saulėlydžio filosofija atsisakyti perteklinių etatų, perteklinių funkcijų dar nepasiekė. Mes raginame savivaldybes tai daryti, bet jos yra savarankiškos, nepriklausomos nuo Vyriausybės institucijos ir todėl kartais galbūt elgiasi nevisiškai apgalvotai, kad ir pradeda taupyti to paties apšvietimo sąskaita“, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė ministras pirmininkas.

Premjeras teigė išgirdęs pasiūlymų taupyti savivaldos institucijose ir iš gyventojų.

„Žmonės siūlo įvairiausių būdų, kaip  taupyti, tarp jų –  ir savivaldoje. Vakar Panevėžyje daugelis žmonių sakė, ar tikrai reikia Panevėžio savivaldybėje 3 vicemerų. Be abejo, ne mes turime tai spręsti – turi Panevėžio bendruomenė, savivaldybės taryba“, – kalbėjo A.Kubilius.

Paklaustas, ar neketina siūlyti Seimo nariams išeiti nemokamų atostogų, premjeras atsakė, kad visuotinė nemokamų atostogų akcija dar neskelbiama, tačiau parlamentarai galėtų rodyti pavyzdį.

„Kol kas nesiimame tokių bendrų akcijų, bendrų iniciatyvų, nors tikrai nepeikiame ir tų institucijų, kurios tokiais būdais bando taupyti, susitardamos ir priimdamos savanoriškus sprendimus, kad darbuotojai po kelias dienas, per metus – po kelias savaites išeis neapmokamų atostogų. Galbūt tokiu keliu galėtų pasukti visos valstybės institucijos – mes tai svarstysime, o Seimas visada gali rodyti pavyzdį kitiems“, – teigė A.Kubilius.

Premjeras taip pat tvirtino, kad nors kai kurios savivaldybės taupo gesindamos gatvėse šviesas, Vyriausybei „žmonių saugumas ir socialinė rimtis“ išlieka vienu svarbiausių prioritetų, ir pripažino, jog žmonių saugumą užtikrinančių statutinių policijos pareigūnų atlyginimų nustatymo tvarka greičiausiai netinkama.

„Mes rūpinamės, kad statutinių policijos pareigūnų atlyginimai nemažėtų: policijos, mokytojų, kultūros, socialinių darbuotojų darbo užmokesčio fondai nėra mažinami. Mes dar diskutuosime toliau su policijos ir kitų statutinių pareigūnų profsąjungų atstovais, kad galbūt nevisiškai tiksli ir nevisiškai tinkama pati atlyginimų nustatymo tvarka tose sistemose, nes darbo užmokesčio fondai lyg ir lieka nekintami, tačiau girdime iš paprastų eilinių policininkų nusiskundimų, kad jų atlyginimai neišsilaiko tokio lygio, kokio buvo praeitais metais“, – sakė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius