2012 03 29 /14:56

Premjeras: referendume reikėtų klausti, ar visuomenė nori pigesnės elektros iš atominės elektrinės

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad galimame referendume dėl Visagino atominės elektrinės reikėtų pateikti klausimą, ar gyventojams reikia pigesnės elektros energijos iš tokios jėgainės.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nežiūrėčiau labai priešingai į kokias nors iniciatyvas rengti referendumus ar visuomenės nuomonės apklausas, bet su sąlyga, kad visuomenė būtų tinkamai informuota ir būtų tinkamai keliamas klausimas“, – interviu Žinių radijui sakė ministras pirmininkas.

„Žmonių reikia klausti, ar jiems reikia pigesnės elektros energijos, kuri būtų gaminama Visagino atominėje elektrinėje“ – sakė A.Kubilius.

Vyriausybės atstovai teigia, kad Visagino atominėje elektrinėje, kurią tikimasi pastatyti iki 2020-2021 metų, gaminama elektros energija bus pigesnė nei rinkos kaina, be to, tai padidins nuo Rusijos energetikos išteklių priklausomos Lietuvos energetinį saugumą.

Penktadienį Vyriausybės rūmuose bus parafuota Koncesijos sutartis naujos Visagino atominės elektrinės statybai. Sutartį parafuos Koncesijos konkurso komisijos pirmininkas, energetikos viceministras Žygimantas Vaičiūnas ir „Hitachi, Ltd.“ viceprezidentas Masaharu Hanyu.

„Sutarties parafavimas reiškia, kad intensyvios derybos dėl Koncesijos sutarties, trukusios mažiau nei metus, yra baigtos. Pati Koncesijos sutartis bus pasirašyta tik gavus Vyriausybės ir Seimo pritarimus. Pasirašius Koncesijos sutartį, prasidės naujas projekto įgyvendinimo etapas – bus atliekami Visagino atominės elektrinės projektavimo, licencijavimo ir kiti pasirengimo statyboms darbai“, – teigė Koncesijos komisijos pirmininkas Žygimantas Vaičiūnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius